Marja

Den långa resan.

En massa löv.

Jag gjorde många iakttagelser under de timmar jag var på olika ställen på NUS i går. När man tvingas röra sig långsamt hinner man se mycket intressant. Labbet ligger i samma hus som Blodcentralen och där stod jag en stund och tittade på en stor blå robot, som arbetade ensam i ett stort glasrum. Jag antar att det var ’högriskarbete’ den utförde. I väntrummet på ortopedmottagningen fick jag faktiskt sitta i en och en halv timme, så jag hann studera ett utsökt vackert konstverk som gick längs en hel vägg. Det var olika abstrakta keramikfigurer i milda pastellfärger, fästa på träplankor. Tyvärr satt det folk i soffan framför hela tiden, så jag kunde inte fotografera.
 

Men sen när jag gick förbi det lilla biblioteket på väg till Apoteket, såg jag något jag kände igen. Jag kom ihåg en sådan här bild jag sett på en blogg i somras.

Bild lånad från 

http://hemslojden100ar.se/utstallningar/liljevalchs/ 

 


Hemslöjdsföreningen fyller 100 år i år och Liljevalchs i Stockholm hade en stor utställning med bland annat en massa träd med 2000 löv som medlemmar i hela Sverige bidragit med. Sen auktionerades löven ut och pengarna gick till att plantera skog i Afrika.

Den lokala föreningen i Umeå har köpt tillbaka så många av sina egna alster de kunnat och nu ställs de ut på sjukhusbiblioteket/Alva kultur. Om ni har vägarna förbi tycker jag verkligen att ni ska gå in och titta. Vägg i vägg med Apoteket alltså.

De höll på och monterade det första trädet, men jag fick lov att ta några bilder till bloggen.


 

 

Jag hopas verkligen att Vk far dit och gör ett reportage till sin fredagsbilaga.

 

I dag har varit en lugn dag. Svullnaden i knät har gått ner något, däremot har jag ett ödem som stasar vadmuskeln. Jag tror att jag fick gå för mycket i går, både utomhus och i de långa sjukhuskorridorerna.

 

Ha en trevlig onsdagskväll <3 

2 kommentarer

  1. Märta

    Så fina löv, underbara färger. Ska kolla på dessa när vi ska dit om någon vecka.
    Låter inte bra med ditt ben. Krya pådig. Kram

  2. Marja Granqvist

    Svar till Märta (2012-11-09 11:02)
    Märta, löven finns tyvärr inte kvar. Jag uppfattade inte att de skulle på turné runt i länet och bara fanns i Umeå under en workshop man hade.
    Knät är mycket bättre nu. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.