Marja

Den långa resan.

GOTT NYTT ÅR!

Nu är vi inne på årets näst sista dag och det är dags för en summering.

Det viktigaste som hänt mig under 2012 är förstås flytten till en ny bostad på Tomtebo efter 30 år i samma bostad på Mariedal. Det har varit en lång och stundom mödosam process, men jag är mycket nöjd med resultatet. Orsaken till att jag ville flytta var dels att jag ville ha en mindre bostad och dels att jag hade en trappa som var brant och bevärlig att gå i. Vad jag också verkligen behövde var en rensning av allt ’onödigt’ jag samlat på mig under årens lopp. Jag sålde, gav bort och kastade mer än hälften av mina ägodelar och saknar inget av det i dag.
I samråd med min duktiga mäklare sålde jag min lägenhet i början på sommaren, magasinerade de ägodelar jag skulle behålla och bodde i min kompis’ tomma lägenhet tills jag kunde flytta in i min nyproducerade lägenhet den 1 september. Sen har jag skruvat ihop möbler och inrett hela hösten och nu återstår bara att hänga tavlor på väggarna.

Jag trivs jättebra och är så himla nöjd med denna förändring i mitt liv. Jag behövde den. Jag är också stolt över att jag orkat och klarat av det mesta själv. Nu har jag nära till skogen och sjön och har min bästa vän på promenadavstånd.

Andra trevliga händelser förutom flytten har varit Midsommar i Norrbotten, dagarna i Stockholm med mina älsklingar och besöket hos min äldsta bror utanför Ljungby.

Den tråkigaste händelsen under året har varit min äldsta brors bortgång och att jag inte kunde fara på begravningen för att jag blev sjuk. Men som sagt, jag var och hälsade på honom bara två månader innan.

Hälsan har varit god, förutom en akut infektion i höstas. Det var inte förrän efteråt jag förstod hur sjuk jag egentligen varit. Det tog fyra veckor innan jag var helt återställd och nu mår jag bra. Jag är stark.

Jag har njutit av cykelturer och promenader runt sjön, gått på vattengympa, målat akvarell och scrappat. Jag läser, löser korsord, fotograferar och ser en hel del på TV. Jag är fortfarande med i skrivargruppen, men skriver inget förutom blogginlägg och en och annan dikt. Fortsättningen på min ’långa resa’ har inte hittat formen än. Den kanske kommer nu när allt ståhej kring flytten har lagt sig.

Att påbörja ett nytt år är alltid spännande, även om jag tycker att åren går alldeles för fort. Under 2013 tänker jag främst ta hand om mig själv och min hälsa, samt bara göra roliga saker.
I slutet på mars fyller jag år och det ska jag fira med 10 dagar i Barcelona med min kompis. Det ser jag verkligen fram emot.  

Men innan dess är det sportlov, då Ronja lovat komma och hälsa på.

Till sist vill jag önska alla mina fina läsare ett riktigt

GOTT NYTT ÅR! <3<3<3

 

14 kommentarer

 1. Ditte

  Vilken fin summering du gjort av 2012. Just det här med att rensa och flytta är ju krävande på många sätt, men att tänka framåt och befria sig frå en massa saker, (både känslomässigt och verkliga) och börja om med ett ganska oskrivet blad tror jag kan vara befriande.

  Och just dina tankar inför 2013 omatt ta hand om dig och din hälsa samt att bara göra roliga saker tycker jag extra mycket om.

  Gott Nytt År till dig! Och jag är så glad att jag hittade din blogg. Den tillför mycket! Tack!

 2. Birgitta Johansson

  Fina, fina Marja..!
  Du skriver intressant som vanligt.Har inte återvänt så ofta till VK-bloggen sedan jag slutat blogga (Destination Umeå) – men när jag gjort det så har du varit viktigast att läsa…
  Intressant, inspirerande, hoppfull mm mm
  Roligt att du trivs i din nya lägenhet!
  Fint med nytt och ack så viktigt med miljöombyte!

  Vi hade bott 31 år i vår bostadsrätt innan vi flyttade till Umeå. Jag hade hela tiden små-rensat och har så fortsatt…Det är inte mycket man behöver egentligen. Så mycket friare man känner sig utan en massa prylar som ska dammas, flyttas på mm

  Flyttlasset som för ca 4 mån sedan gick från Umeå – var därför inte särskilt omfattande.
  Nu bor vi nere vid Vänern och trivs förträffligt!

  Varma tankar går dock till Umeå och de två fina år vi hade där.Din blogg var e-n viktig del i trivsel-bilden. Alltid på språng, alltid full av idéer. Det var loppis-inköp, scrap-bookande, natur-iakttagelser,matlagande mm mm

  Jag önskar dig ett GOTT SLUT på detta år och ett GOTT NYTT 2013!!!

  Påbörjar jag en ny blogg så hoppas jag få länka dig som den första!

  Kram!/Birgitta

 3. Marja Granqvist

  Svar till Birgitta Johansson (2012-12-31 05:41)
  Birgitta, vad glad jag blev när du hörde av dig! Saknade dig så när du slutade blogga. Saknade dina inlägg.
  Hoppas att ni fortsätter trivas söderut. Låter nästan som du är sugen att börja blogga igen, eller?

  Kul att du tittar in på min blogg ibland. Lämna gärna en liten kommentar, så blir jag glad.
  Många varma kramar!

 4. Marja Granqvist

  Svar till Ditte (2012-12-31 00:20)
  Tack Ditte! Jag älskar att läsa din blogg… man får ju följa med på resor runt hela världen.

  Jag håller med om att det är bra att rensa. Jag är en samlare och hade alldeles för mycket saker i mina gömmor. Ju mer man rensar bort det man inte behöver, desto lättare känner man sig till sinnet. Nu har jag begränsade, men alldeles tillräckliga förvaringsmöjligheter och det känns så skönt att bara ha det man behöver. Och bara lite onödigt.:)
  Gott Nytt År till er alla! Kram

 5. Märta

  Gott Nytt År Marja i efterhand!
  Så fint skrivet om året och det som komma skall… ta vara på din hälsa!
  Kram Märta

 6. Sus

  Så fint du skriver och tack för att du berättar om ditt år! Nu vet jag lite mer och önskar dig allt gott i fortsättningen.

  Kramar
  Sus

 7. Marja Granqvist

  Svar till Sus (2013-01-11 22:35)
  Ja, nu vet du vad jag hållit på med under det gångna året. Alltid bra att skriva en sammanfattning så att de som är intresserade hänger med.:)
  Önskar dig med en god fortsättning och att du tittar in lite oftare.:) Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.