Marja

Den långa resan.

Burlap

Hela eftermiddagen har jag letat efter en liten bit ’burlap’, på svenska ’säckväv’, som jag vet att jag har någonstans i mina pyssellådor. Jag fick den på den stora pysselträffen i fjol, men visste inte hur jag skulle använda den, så jag stoppade undan den någonstans. Nu skulle jag behöva den och den finns ingenstans.
Jag har gått igenom alla lådor och påsar och det var intressant att se hur mycket grejer jag har och hur mycket jag har glömt att jag har. Jag kanske skall bestämma om ett köpfritt år vad gäller pysselgrejer.

Jag vet inte riktigt om det här med ’mixed media’ är min sak, men man vet ju inte innan man provat. Jag har kladdat på en utmaning till Svensk Scrapbooking… man ska göra en sida på temat ’snöigt värre’ och så ska man ha tyg med och det var där jag tänkte klippa till en sten av säckväven. Nu klippte jag ett par röda blommor ur ett tyg och gömde dem under ett lager gesso (vit grundfärg). Det kan kanske vara bra att bli påmind om att under snön finns vårens och sommarens blommor, som bara väntar på att få slå ut.

Jag måste vänta på en dag med bra dagsljus för att kunna fotografera det jag gjort. Det vore kanske bra om jag också var vaken… jag har nämligen vänt på dygnet. Så himla besvärligt att inte kunna somna. I natt löste jag nästan hela Vk:s stora nyårskorsord till kl 05.00. Var tredje natt sitter jag uppe.

I dag har jag städat bort julen. Utan att märka det hade jag släckt adventsstaken samtidigt som jag släckte lampan i fönstret i går kväll och det tog jag som ett tecken på att nu var jag less på julen. Så jag gick upp på vinden efter lådan med julsakerna och packade ner allt. Det var inte så mycket. Nästa år hoppas jag att jag har orsak att ta ner julgranen och pynta lite mer.

När jag får undan scrapsakerna från köksbordet ska jag ta fram symaskinen och sy nya gardiner. Jag var på Olssons och spontanköpte ett grafiskt tyg i vitt-svart-grått-beige som de hade nedsatt med hela 50%. Jag är så less på mina Marimekkogardiner, så de ska få vila i skåpet ett tag.  

Är det bara jag som är besviken på att snön håller på att regna bort?

Ha en trevlig onsdagskväll<3

 

4 kommentarer

  1. Terttu

    Hej Marja!

    Vad det gäller att kunna sova: Vi har köpt en magnetmadrass. Nu har jag provat den i två veckor. Nu är det lättare att somna. God Natt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.