Marja

Den långa resan.

Långpromenad och långa halsdukar.

Gårdagskvällen blev riktigt trevlig. God mat och dryck i goda vänners sällskap, vad mer kan man begära? Jag blev både hämtad och hemkörd, fullständig service med andra ord.

I dag gick jag på en långpromenad. Minus nio grader och alldeles vindstilla, det var bara solen som fattades. Den senaste tidens regnande och sedan snöandet på det gjorde att träden var som täckta med kristyr.

Nere vid sjön stod en snögumma och skrek.

Nej, hon sjöng för full hals. En sång, vars toner för länge sedan hade farit ut över sjön och frusit fast i horisonten.

Skaren på snön höll nästan under mig och ute på sjön åkte far och son skidor. Det gick lite trögt. Jag gick längs den mycket smala upptrampade stigen och fick öva balansen.
Jag tog en omväg på hemvägen för att utforska nya delar av Tomtebo och kom till ett område med röda små hus som tryckte sig ängsligt mot varandra. ”Ingen genomgång. Privat område”, stod det bryskt på en skylt och ”Privat parkering” på parkeringsplatsen. Inte så välkomnande, men jag trotsade alla skyltar och gick i.g.e.n.o.m. området. Det fanns inga stängda grindar, så varför inte…, tänkte jag, fast jag kände mig som en inkräktare.

Halsdukar… någon?

Nähä. Då rullar jag ihop dem och åker till Ritva med dem i veckan.

Efter gårdagens mätning har jag nu stickat totalt 96,6 meter. Inte mycket som fattas till mitt första delmål på 100 meter.

Nu ska jag titta på en av mina favoritfilmer: ”Döda poeters sällskap”, som jag hör pågår bakom min rygg. En film som ger det slitna uttrycket ”Carpe Diem” en alldeles speciell innebörd. Hur många gånger tror ni  jag sett den?

Ha en skön söndagskväll <3

 

4 kommentarer

  1. Sandra från Finland

    Åh, Döda poeters sällskap – ”Oh captain, my captain!” Den filmen har jag sett och gråtit över flera gånger. Jag har en fäbless för internatfilmer, som jag kallar dem – fina dramafilmer som utspelar sig på internat(skolor)/barnhem/mentalsjukhus/andra liknande platser, som är slutna från omvärlden och istället som små samhällen i sig.

    Jag tror att du har sett filmen… åtta gånger tidigare, och att det här blev nionde! En av mina favoritfilmer, ”The Crow” med Brandon Lee i huvudrollen, har jag sett så många gånger att jag har kunnat alla repliker. Nu är det dock något år sedan jag såg den filmen sist, så minnet börjar svika mig.

  2. Marja Granqvist

    Svar till Sandra från Finland (2013-01-06 19:19)
    Jag tror du har rätt, Sandra, att det var nionde (eller kanske tionde) gången jag såg filmen.:) Jag har den nämligen inspelad på kassett. Jag gråter också varje gång, så även i dag på slutet.
    Skäms att säga det, men jag har inte sett ”The Crow”.
    Kram

  3. Sandra från Finland

    Det är många gånger att se en film! Jag tror inte att jag har sett en film så många gånger, men då är det också svårt att uppskatta hur många gånger man faktiskt ser en film. Vissa filmer har jag bara sett två gånger, men det känns som om jag har sett dem varje dag i mitt liv, för de är så betydelsefulla för mig 🙂 Och det är ingen skam över att inte ha sett The Crow, den är inte särskilt känd och om man inte är intresserad av skräck/spänning då det kommer till filmer, så kan jag förstå att den har gått en förbi. Men jag rekommenderar den verkligen! Brandon Lee var en fantastisk skådespelare och rollen har gör i The Crow är suverän bortom ord, enligt mig.

    Nu fick jag sån lust att se på Döda poeters sällskap. Jag ska och sova över hos min syster ikväll och vi ska hyra film, så jag tror bestämt att jag ska föreslå den!

  4. Marja Granqvist

    Svar till Sandra från Finland (2013-01-07 08:31)
    Jag kan nog se ’Döda poeters sällskap’ fler gånger. Mitt 13-åriga barnbarn kommer hit på sportlovet. Kanske jag ska introducera den filmen för henne. Hon ser bara på ’True love’ serierna.:) Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.