Marja

Den långa resan.

I’m hooked.

Vad var det jag sa? Jag var ju inte så säker om detta med ’mixed media’ var min grej, men man vet ju inte innan man provar. Nu är jag såld!

Inte visste jag att det var så roligt att kladda med gesso, färger och stämplar. Jag har dessutom hittat en ny arbetsplats… diskbänken. Min diskbänk är aningens för hög för en liten person som jag, men idealisk att stå och måla vid. Överhuvudtaget är det bekvämare att stå och måla än att sitta. Vid diskbänken kan jag kludda hur mycket jag vill och har vatten nära att tvätta penslar m.m. med.

 

En uppgift var att skapa på temat ’snöigt värre’ och ett krav var att det skulle finnas tyg med på alstret. Så här blev mitt.


 

Jag har använt lager på lager med gesso (en slags tjock grundfärg), akrylfärg, hobbyfärg, gnuggisar, glitterlim, en stencil till muren, målarnätremsa och klippt i ett foto. Det obligatoriska tyget var svårt att hitta på, men till slut klippte jag de blå ’granarna’ ur en gammal näsduk.

 

Den andra uppgiften var att man skulle använda ordet ’möjligheter’.


 

Färgskalan blev grön-blå. Det blev lite kladdigt för jag använde en svart stämpeldyna som inte hade vattenfast färg.

 

Sen blev jag inspirerad att göra något i färgerna rött-gult och då blev det en sida om ’kärlek’. Texten har jag skrivit ut på datorn.


 

Gårdagens biobiljett (En oväntad vänskap) föll ur väskan i dag och då fick jag genast en idé att kladda en sida om ’vänskap’ och införliva biobiljetten.
På den vägen är det och för mig är det rena terapin. Jag kan lova att det kommer mera…

 

I kväll har jag varit på vattengympa. Första gången för terminen och det var härligt som vanligt. Vi kommer att hålla på till 30 maj. Yippee!

 

Ha en trevlig torsdagskväll <3

 

 

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.