Marja

Den långa resan.

Uppåt väggarna hemma hos mig.

I dag har jag fått hjälp att skruva upp mina tavelhyllor och hänga några tavlor.  Jag är dålig på att be om hjälp, men vissa saker klarar jag helt enkelt inte av själv. Då behöver jag en man med stor borr och kunskap om betongväggar och gipsplattor och expanderande skruvar… och ett par ögon som är helsäkra på raka linjer. Jodå, vi hade ett litet vattenpass också.

Det blev så bra och genast mycket mer ombonat. Nu ska jag prova mig fram vad jag ska ha på tavelhyllorna, sy mina nya gardiner och sen blir det väl äntligen dags att gå runt med kameran. Jag har ännu ett projekt på gång till den lilla väggen i hallen och det involverar blankslipad drivved, som jag plockat uppe i Norrbotten. Jag fick tips om vad jag kunde göra.

 

Sen bjöd jag på middag. Jag hade gjort Karelsk höstgryta igen (Fläskytterfilé, rödbetor, morötter, lök och vitkål. Kryddor: salt, svartpeppar, ett lagerblad och några hela nejlikor), som vi åt med kokt potatis och en sallad på spetskål och orange paprika.

Efterrätt blev kardemummakaffe och en kladdkaka utan vitt mjöl och socker.

 

Ingredienserna är bl.a. mandelmjöl, kokosmjöl och stevia strö, inget blodsockerhöjande alltså. Jag hittade receptet på matklubben.se och lägger ev. ut det senare.

I varje fall blev det en liten (5 personers) och mycket god kladdkaka, som jag dekorerade med physalis och lite för mycket florsocker. Vispad grädde blev gott till.

 

Det blev en trevlig lördag med bästa vänner!

 

God natt mina vänner <3

 

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Tänk att det är så svårt att be om hjälp. Känner igen mig själv, men jag har blivit bättre med åren på att göra det.
    Alltid något.
    Skönt att hyllorna kom upp!
    Och visst är det härligt med goda vänner!
    Middagen verkade väldigt god och jag skall leta efter receptet. Kladdkakan så jättegod ut och det passar mig utmärkt att utesluta socker och mjöl. Skall prova!
    Kramar!

  2. Marja Granqvist

    Svar till Ditte (2013-01-15 12:49)
    Jag blev så glad att jag hittade bakrecept, främst utan vitt mjöl. Nu ligger recepten på matklubben.se och det är ett privat recept, så jag kan inte lägga ut det på bloggen utan att be om lov. Men du kan registrera dig i klubben och får då tillgång till en massa fina recept och kan dessutom ta del av intressanta diskussioner på forumet.
    Min mage tål inte alltför mycket sötningsmedel, så jag tar mindre stevia än vad receptet säger, men det blir bra ändå. Mandelmjöl och kokosmjöl ger mycket god smak.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.