Marja

Den långa resan.

Glaspalats i centrum.

Det är inte bara snöslott som byggs i Umeå. På två ställen i centrum byggs nya flotta hus. Vid Rådhusesplanaden byggs ett högt glaspalats i stället för det hus som revs. Bakom höga skyddsstaket har man rivit, grävt, pålat och byggt och nu börjar man se hur det kommer att bli.

Mycket glas blir det.

 

 

På taket ska det byggas radhuslägenheter med terasser mot centrum.

 

Sen blir det väl lägenheter där högt uppe i trekanten också. Inget dåligt ställe att bo på… fast jag vet inte… föredrar nog skogen i alla fall.

 

 

Nere vid älven byggs Kulturväven med bl.a. det nya biblioteket och nu kan man också se hur det kommer att bli. Ska nog ta en tur dit ner också med kameran.

 

I går var jag på Ecco-shopen och blev så himla sugen på ett par nya sandaler. Det var årets modell av ett par jag redan haft/har två likadana par av. Fast årets modell har en mycket smäckrare sula och väger knappast något alls. Idealiska att packa, med andra ord. Jag är hopplös. Hittar jag skor som funkar kan jag köpa flera likadana par efter varandra. Folk kanske tror att jag går i 20 år gamla skor. Bra reklam för Ecco i så fall.

 

I dag har jag varit ’sura tanten’ och ringt HSB igen. Dörrarna till postfacken stod på vid gavel igen och all vår post låg framme precis innanför ytterdörren. Andra gången jag ringer om det en fredagseftermiddag. Fy på sig posten!

 

Sen låg det en massa soppåsar utanför sopnedkastet på gården. Vi delar det med halva grannhuset och det är inte heller första gången någon lämnar sina påsar utanför. En påse var full med smådjursströ som rann ut, så det skulle ju vara lätt att spåra den ägaren.

Det andra nedkastet, det som man ska lägga de bruna papperspåsarna med matavfall i, gick inte att öppna för låset hade frusit.

 

Efter en timme kollade jag och då hade vaktmästaren varit och ordnat upp allt. Tack för bra och snabb service!

 

I morgon blir det Tantteater med afternoon tea.

  

Ha en mysig fredagskväll <3

 

4 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2013-01-25 20:32)
  Det skulle nog vara svårt för mig som är så höjdrädd att bo där längst upp i den smala delen. Huu, jag ryser… jag skulle inte kunna sova.:) Kram

 2. Sandra från Finland

  Jag har ingen aning om vad ”tantteater med afternoon tea” innebär, men det låter som världens bästa grej! Kanske för att jag och mina vänner här i studiestaden refererar till oss själva som ”tanter” (utom jag, som är en själslig farbror, men jag hör till tant-gänget ändå) och det är mer regel än undantag att våra träffar omfattar te, helst i flera omgångar 🙂

 3. Marja Granqvist

  Svar till Sandra från Finland (2013-01-26 10:52)
  Du får läsa dagens inlägg, så får du veta vad ’tantteater’ är.:) Något som ni tedrickande ’tanter’ lätt kan ordna.:):) Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.