Marja

Den långa resan.

Bollen vs bålen.

I kväll hade vi vikarien igen på vattengympan. Konstantin från Grekland.
”Vrid på hela bollen”, sa han och tittade på mig. ’Vaddå bollen?’ hann jag tänka där jag stod i min lilla bubbla och sträckte benet åt ett håll och armarna åt det motsatta. ’Har jag missat bollen?’. Sen förstod jag av hans kroppsspråk att han menade bålen och då gick övningen genast lättare. Zumban gick riktigt bra i vattnet i dag, men flyta lär jag mig aldrig. Man måste ju BÅDE slappna av OCH andas och jag som inte vill ha klorvattnet i ansiktet.

På akvarellmålningen i går kväll var det trevligt som vanligt. Vi fick måla av en bild på en tavla med en flicka, kruka och några frukter, fast upp-och-ner. Övningen var att vi skulle se de olika färgfälten. Det var kul, men svårt med proportionerna.

I dag for jag ner till Konstnärsshoppen för att köpa några färger som var slut. Jag köpte också en ny nyans, sepia, och en fin turkos. Jag fick sån lust att måla hav och himmel.
Jag köpte också en stor burk decoupagelim och en pensel. När jag var färdig och hade betalat allt, frågade expediten om jag skulle använda penseln till decoupage. Ja, det hade jag ju tänkt. ”Den är inte så bra, för det blir ränder med den”, sa hon då. Men va… hade hon inte kunnat säga det INNAN?? Penseln var inte så dyr, så jag sa att den duger väl till att stryka ut limmet med och sedan har jag faktiskt en annan pensel hemma som jag VET inte gör ränder, så den kan jag väl använda till ytan.

Gårdagens snöstorm är ett minne blott. Snön måste dock skottas från taken och den här killen balanserade obehagligt nära kanten. Ingen höjdrädsla där inte.

Längs hela Rådhusesplanaden står snökuberna och väntar på att bli årets bidrag till snöskulpturtävlingen. Det är alltid lika intressant att se resultaten. Jag vet faktiskt inte vad årets tema är.

Ha en trevlig torsdagskväll <3

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.