Marja

Den långa resan.

Storhet.

”När vi träffar någon och blir förälskade känns det som om hela universum står på vår sida. I dag upplevde jag detta i solnedgången
(Ur Elva minuter)

Vi är redan en vecka inne i februari månad, så det är hög tid att fundera på månadens ord i Paulo Coelhos kalender.
Ordet för februari är
STORHET.

Vad tänker ni på?
Jag tänker på det ogripbara, det som inte kan förklaras, bara anas och upplevas under korta stunder. Det kan vara en känsla som fyller en vid upplevelser i naturen, musik, konst, ögonblick av kontakt med andra människor m.m. När man liksom anar att det finns något bortom det vi kan uppfatta med våra sinnen. Eftersom jag inte är religiös, brukar jag kalla det för Universum, något jag delar med alla människor på jorden. Ända sedan jag var barn har jag trott på och känt Universums godhet och beskydd.

Jag tycker också att det finns människor som har en storhet inom sig. I motsats till de människor vi brukar kalla för ’små’ är dessa människor vidsynta, toleranta, icke-dömande, orädda och värnar om både sig själv och alla andra. De är ’goda’ människor, utan att vara mesiga.

”De godas krafter fördelar sig alltid, liksom ljuset. När du utstrålar det godas vibrationer gynnar det hela mänskligheten”
(Ur Brida)

Ha en skön torsdagskväll <3

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.