Marja

Den långa resan.

Gula tulpaner.

En bukett gula krispiga tulpaner med krulliga blad har jag fått i dag.

En f.d. arbetskompis har varit här på fika. Förr träffades vi varje dag, numera alltför sällan. Trevligt var det i alla fall.

 

I går var det knökfullt i containern för pappkartonger.

Jag hade tre kartonger, två kassar plast och glas, samt gåstavarna att släpa på till återvinningsstationen. Det är inte alls lång väg, men kartongerna var motsträviga. Jag tyckte jag tog ett bra tag om dem, men de gled hela tiden ur mitt grepp och sedan fick jag samla upp alla från gatan och så rasade de ner igen. Jag fick stanna hela tiden och böja mig ner och samla upp dem. Ingen erbjöd mig hjälp, de som kom emot mig tittade diskret bort och gick förbi. De kanske höll sig för skratt. Till slut kom jag på att jag kunde ju släpa den största kartongen efter mig i snön. Kreativt, eller hur?

Sen gick jag min vanliga runda. Måste ju hälsa på snögubben. Han mådde bra och hade fått en minikopia av sig en liten bit bort. En glad liten kille.

Ha en trevlig måndagskväll <3

 

4 kommentarer

  1. Babs

    Kan se hur du sliter och släpar med kartongerna och så är det knökafullt när du kommer fram, tur att du fick plats i alla fall så du slapp släpa hem dem igen.

  2. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2013-02-19 07:50)
    Jag fick verkligen använda all min kraft för att trycka in dem, men jag tänkte att jag vägrar släpa tillbaka dem.:)Det är ju bra att folk återvinner och de brukar tömma kontainrarna regelbundet. Kram

  3. Ditte

    Vilka vackra tulpaner! Så här års är jag extra förtjust i tulpaner för de livar upp och påminner om den vår som nog kommer. Men det ser ut att dröja…
    Kramar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.