Marja

Den långa resan.

Havet och Ramblan.

Det var en bra idé att fara till Barcelona och fira min födelsedag. Jag hade ju önskat att få vara vid havet och se horisonten i dag, men dagen började mulen och kall. Gratulationer via sms, mail och bloggen livade upp en hel del och min finaste kompis sjöng, hurrade och gav mig en present.

Sen kom solen fram och då var det bara att tuta och köra. Vi åkte med tunnelbanan för första gången i Barcelona. Lyckades köpa ett tioresorskort i automaten, som sedan fastnade när vi skulle köra det genom kortläsaren. Det stod ett par män och hängde vid sidan om och vi ropade ‘Ayuda, ayuda’ och då kom en springande och hjälpte oss.

Vi hittade inte den restaurangen vi hade blivit rekommenderade, men åt en trerätters på en annan. Jag åt gratinerad aubergine, grillad fisk med blandad grönsallad och husets supergoda vaniljglass.
Sen gick vi längs hela strandpromenaden. Flera kilometer blev det med solen och vinden i ansiktet. Vi kommer nog att fara dit en gång till innan vi åker hem.

Vi tog oss till den berömda gatan La Rambla och gick faktiskt upp längs med hela. Den är 2 kilometer lång och är egentligen en gågata med trafikerade filer på båda sidorna. Dit kommer vi också att återvända flera gånger. Vi fikade på ett litet kafé och dagen till ära unnade jag mig en maffig chokladtårtbit. Sen var vi på marknaden och handlade frukt innan vi tog tunnelbanan hem igen.

Jag har fått stretcha mina vadmuskler, men knäna håller ännu bra (peppar, peppar).

Här kommer en bildbomb från dagens promenad.

Hela Ramblan går i vågor.

Levande statyer. Den här mannen vaknade till liv när jag gav honom en slant.

Marknaden

Blommor och påskris.

 

God natt mina vänner <3

 

2 kommentarer

  1. Sandra från Finland

    Grattis så mycket i efterskott! Det är så roligt att läsa om Barcelona. Jag har själv varit dit två gånger, en gång på dagsutfärd för flera år sen, då vi var på semester med familjen i Spanien, och sen senaste maj, då jag var där på turné med kören jag sjunger i. En av mina närmaste vänner och jag strosade omkring i Barcelona flera dagar: gamla staden, strandpromenaden, Ramblan… Jag tycker så mycket om Barcelona! Speciellt Saluhallen älskar jag, vi köpte oss alltid färsk frukt därifrån till frukost. Har du testat spansk varm choklad på något kafé? Mm, jag älskar den. Den är så tjock att den måste ätas med sked! 😀

    Ha det så trevligt resten av tiden!

  2. Marja Granqvist

    Svar till Sandra från Finland (2013-03-21 09:01)
    Tack så mycket Sandra! Ja, Barcelona är verkligen en fin stad att turista i. Tack för tipset om chokladen. Jag älskar ju choklad i alla dess former. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.