Marja

Den långa resan.

Palmsöndag.

Det blev en konstig dag i dag. Vi tog det väldigt lugnt på morgonen… vi börjar kanske bli lite slitna av fem dagars traskande. Så småningom började vi gå mot La Sagrada Familia och det var ju inte svårt att hitta.

I dag är det Palmsöndag och hela veckan har man sålt gula dekorationer gjorda av palmmärg. Med dem i händerna eller med olivkvistar går man till mässan i dag. När vi kom fram till katedralen var den stängd för turister fram till kl 15.00 på grund av dagens mässa. Vi fick vänta en timme utanför, gick runt och fotograferade och satt i parken och blev underhållna av både en kille som blåste jättelika såpbubblor och ett gäng äldre herrar från Wales (tror jag att de var) som med blomsterkransar i håret spelade och dansade folkdanser.
När klockan började bli tre, drog vi oss mot katedralen och konstaterade att kön med turister som ville gå in ringlade sig runt hela kvarteret. Vi hade ingen lust att köa i timtal, så vi bestämde oss för att komma tillbaka en annan dag. Lite snopet kändes det, men så kan det ju bli ibland.

Vi hoppade på tunnelbanan och hamnade på Ramblan. Många affärer var stängda i dag, så vi for och åt, strosade runt lite grann och for sedan ‘hem’ till det lilla kafét bakom hörnet och fikade.

I kväll har det regnat och åskan hördes en kort stund.

I kväll tänkte jag lägga in några bilder från i går av den pampiga fontänen La Cascada.

Ha en skön söndagskväll <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.