Marja

Den långa resan.

Sköna söndag.

Tjejträff i dag.  Det genomgående temat blev att trivas och ensamhet. Vi brukar inte planera vad vi ska prata om, utan det blir som det faller. Det som känns aktuellt och angeläget. Vi finns där för varandra och det känns tryggt.

Vi blev bjudna på nässelsoppa med ägghalvor och hembakat bröd med god ost. Till kaffet fick vi blandade bär (blåbär, lingon, hallon och hjortron) med kolasås, eller tjinuskisås som min mamma skulle säga, och hembakade flarn. Jag älskar hemlagad kolasås och den passade ypperligt med de lite syrliga bären.

I går när min kompis var här, fick jag för mig att jag skulle hänga upp en lampa ovanför köksbordet. Jag har haft IKEA:s baslampa liggande en längre tid, för jag tänkte ursprungligen hänga den i hallen, men där hittade jag ju på en annan lösning.
Till min stora förvåning blev den enkla vita plastlampan riktigt fin ovanför bordet. Jag bytte ut sladden mot en svart textilsladd och blev hur nöjd som helst
.

Jag har en värdelös trappstege med bara två trappsteg, så jag fick sträcka alla mina 160 cm mot taket och balansera, medan kompisen höll ett stadigt tag om höfterna. Än finns det krut i tanten, fast ensam skulle jag aldrig göra något så våghalsigt.

Nu är det Babel på TV igen och Jessica Gedin presenterade just serietecknaren Martin Kellerman och sa "… och han får mig att skratta så det kommer snor”. Det uttrycket har jag inte hört förut.

Ha en skön söndagskväll <3

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Vad fin lampan blev i köket! Och så skönt att du inte gav dig upp och klättrade när du var ensam hemma.Jag är orolig för stegar… Maken föll i Thailand, för ett par år sedan, ner från en stol, den gick sönder, och bröt två revben när han skulle byta en glödlampa.Illa!
    Så trevligt med tjejträff och att just prata om det som känns angeläget i stunden. God soppa och härlig dessert bidrar givetvis till trevligheterna…
    Kramar!

  2. Marja Granqvist

    Svar till Ditte (2013-05-06 22:28)
    Ja, jag blev själv förvånad över att lampan passade så bra där ovanför bordet. Och nej, jag klättrar aldrig upp ensam, utan har alltid någon med mig. Eller så ber jag någon annan, längre och yngre, att göra det.:)
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.