Marja

Den långa resan.

Läget?

Läget i dag? Ungefär så här.
Vetevärmaren runt nacken, okammat hår, rynkad panna, hopknipen mun och sura-marja-blicken. Vilken tur att ingen ser mig.

 

I går var det fart på mig. Jag tvättade köksfönstret, balkongdörrfönstret, städade upp balkongen, torkade av möblerna och la ut akacia-plattorna. Nästan alla. En platta var felaktig, plastgallret under den hade vikit sig i förpackningen och jag orkade inte bända tillbaka det. Så i dag for jag tillbaka till Jula med en förpackning.
Tjejen i Kundtjänst var lite arrogant mot mig. Hon var stark i nyporna och lyckades vika tillbaka gallret. Trots det var jag skeptisk, för jag hade till och med försökt stå på plattan, så jag ville byta ut den. Okej, sa hon, JAG ska låta dig byta ut den. Jag fick gå efter en ny förpackning.

I morgon har jag kanske en bild på den färdiga balkongen.

 

Sen gick jag över gatan till Myrorna och hittade lite smått och gott. Garn till halsduken (ja, jag stickar fortfarande), små miniguldramar, en stor förvaringslåda med fack och ett splitternytt glasögonfodral i svart skinn.

 

I morse när jag steg upp visade min termometer +20 grader ute. Det gick jag inte på och mycket riktigt hade sladden som skulle ligga på utsidan hamnat på insidan av balkongdörren när jag stökade där ute i går. +13 grader blev det sen och det var riktigt behagligt i luften trots att solen inte sken.

 

Jag håller på med ett projekt med drivveden jag plockade uppe i Kalix i höstas. Det ska bli en ram med snören som jag kan hänga kort m.m. på i hallen. Som en ’mood-board’ där jag kan byta ut innehållet efter lust och säsong. Är det någon som vet var jag kan få tag på små klädnypor? Mellansmå… jag har pyttesmå.

 

”Inget befrämjar kreativiteten så som brist på pengar.”
(Kjell-Olof Feldt)

 

Ha en skön tisdagskväll <3

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.