Marja

Den långa resan.

Balkongen.

Nu har jag tagit ner balkongdynorna och lite krukor och i dag var det faktiskt läge att sitta ute.
Så här fint blev golvet. Kolla in vem som råkade komma med nere på bilden. Den svarta katten som bor under mig, som går på fönsterbrädan och ber om att få komma in.

 

 

Nu ska jag bestämma mig om jag ska ha blommor också. Och så har jag fantiserat om att trä ett markistyg runtom på sidorna. Fast jag är inte helt säker… jag vill ha ett vindskydd, men är rädd att det blir för instängt på den lilla balkongen. Jag kanske ska fundera på ett förslag jag fick att inte klä in hela balkongen, utan kanske bara kortsidan där jag kommer att sitta.

 

Uppe i förrådet var det nya döda flugor på golvet. De här var större. Den här gången sopade jag inte upp dem, för jag tänkte att HSB eller Peab kanske skulle få en rapport om dem. Fast vad kan de göra?

 

Vattengympan var inställd i kväll. Jag fick ett telefonmeddelande, så jag behövde inte åka iväg i onödan.
I stället har jag städat och tvättat fönstrena i sovrummet. Fönstrena har en hinna på utsidan som man har lagt på före transporten, så att de inte ska gå sönder. Jag hade ingen rödsprit hemma, som man skulle använda, men det gick bra med ett par varv vanligt fönsterputs.

Nu har jag bara hörnfönstrena i vardagrummet kvar. De ser faktiskt inte så smutsiga ut.

 

Sen tänkte jag att det kanske var säkert nu att lägga undan broddarna. Jag försökte ju göra det en gång tidigare, men fick ta fram dem igen. Jag konstaterade att jag nog kan ha dem en vinter till, för broddarna är fortfarande vassa och fina.

 

Jag äter fortfarande mycket spetskål, men Cosmopolitan sallad är en ny favorit. Som en krispigare isbergssallad och med mycket mera smak.

 

Ha en bra torsdagskväll <3

 

 

 

6 kommentarer

  1. Ditte

    Vad fint det blev på balkongen! Och golvet, så snyggt! Måste nog få fart på mina funderingar om ett liknande.
    Väldigt fint också med det röd/vita.
    Och visst hoppas vi att våren nu även nått Umeå så att broddarna kan läggas på hyllan.
    Kramar!

  2. Marja Granqvist

    Svar till Ditte (2013-05-16 23:03)
    Jag blev nöjd med golvet och det var relativt lätt att lägga. De röd-vita dynorna är från i fjol, men välbevarade, eftersom jag alltid tar in dem till natten.
    Kramar.

  3. Sandra från Finland

    Åh, det ser nog riktigt mysigt ut på balkongen din! Här har det blivit riktigt sommarväder med ens, så jag har häckat vid åstranden och i parker, eftersom jag inte har någon balkong eller terass i min lilla studentlya. Själv har jag inga broddar, men idag plockade jag bort vinterskorna som bara har råkat lämna framme i skohyllan. Nu är det promenadskor, converse och barfota som gäller! 🙂

  4. Marja Granqvist

    Svar till Sandra från Finland (2013-05-17 13:09)
    Ja, det kommer nog att bli fint med lite blommor också. I dag har vi haft den första sommardagen… såå mysigt.
    Ha det så bra! Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.