Marja

Den långa resan.

Den kloka kajan.

Det var många som gillade min bild på kajan med pizzabiten i gårdagens fototriss och jag har faktiskt fler bilder.

 

Jag stod och väntade på bussen på Vasaplan när kajan började visa intresse för en stor pizzabit som låg en bit ut på gatan.

  

Bussarna for förbi och den stackars kajan fick hela tiden flyga ifrån pizzabiten för att inte bli överkörd. Men den stora biten var alldeles för frestande för den, så den återkom hela tiden. Det tog ett tag innan jag fick fram kameran, men jag fick några bilder.

 

Jag måste säga att den fågeln var inte dum. Först försökte den bära bort pizzabiten till ett lugnare ställe, men den var alldeles för tung.

 

Då började kajan flippa över den så den hamnade upp och ner och på så sätt kunde den fösa och flippa den framför sig. Smart, eller hur? När den kom närmare refugekanten blev jag lite modigare och försökte gå så nära som möjligt för att få ett foto utan att behöva zooma. Det var då den ställde sig på den upp-och-nervända pizzabiten och glodde ilsket på mig. Hade jag gått närmare tror jag att den hade flugit på mig.

 

Sen kom  min buss och pizzabiten hamnade under den en stund. För en kort sekund övervägde jag att ta nästa buss, bara för att se hur det gick för kajan.

 

I dag gick mitt gamla ID-kort ut och som av en händelse fick jag i dag  också hämta ut mitt nya. Jag ser inte klok ut, men å andra sidan har jag aldrig träffat på någon som är nöjd med sitt foto på id-kortet, körkortet eller i passet. Det är bara att gilla läget. 

 

Nu kan jag (be)visa vem jag är. Håhå, jaja.

 

Ha en skön måndagskväll <3

 

6 kommentarer

  1. Märta

    Du har helt fel 🙂
    Jag vet en som är nöjd med sitt passfoto. För att göra en lång historia kort. Förra gången min kompis skulle ta passfoto frågade jag om hon inte skulle ”fixa” håret, åtminstone kamma sig… ähh, svarade hon. Det blev som det blev. Denna gång hade hon mig i bakhuvudet o grejade med frisyren bl.a. Det blev jättebra. Hon blev skitsnygg o är jättenöjd med sitt pass.
    Jag tycker att du ser fin ut på bilden o man kan helt klart känna igen dig. Jag vet ju själv att man ibland inte känner igen sig själv ens.
    Trevig helg! Jag hoppas du även firar vår nationaldag. Kram

  2. Marja Granqvist

    Svar till Märta (2013-06-04 20:22)
    Ja, det finns ju alltid undantag och det finns nog fler som faktiskt är nöjda med sitt foto.:) Jag tycker jag ser ut som en sådan där buktalardocka… med åren har hakan blivit mer framträdande och linjerna starkare.:):)
    Trevlig helg till dig med och ja, jag ska nog fira nationaldagen.:) Kramar

  3. Maria Skiddi

    Kungligt rolig bloggpost om Kajan, bra foton! och du har helt rätt när det gäller ”formella foton” —förutom DITT då förstås=)”är lika med” = DET blev bra!

  4. Ditte

    Jag fick mig ett gott skratt när jag läste om och såg bilderna med kajan och pizzabiten.
    Tänk att du lyckades fota det hela! Så bra!
    För något år dedan hade jag här hemma ställt ut en pizzabit till mig själv på balkongen, lunch.
    Telefonen ringde och jag svarade inne. Är strax tillbaka på balkongen och ser då en stor fiskmås lätta från balkongbordet med min lunchpizza i handen, 25×25 cm stor.
    Arg blev jag…..
    Men vi bor vid vattnet….I år har vi satt ut en stor plastuggla på balkongen och hoppas att måsarna blir avskräckta.
    Kramar!

  5. Marja Granqvist

    Svar till Ditte (2013-06-04 23:31)
    Först ville jag inte ta fram kameran för bussen skulle ju komma snart och det var fullt med folk som väntade med mig. Men sen kunde jag inte låta bli att ta några snabba foton, fast jag antar att folk tyckte jag var knäpp.:):)Det bjuder jag på.:)
    Fiffigt med ugglan på balkongen. Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.