Marja

Den långa resan.

Måndagsfix.

 

Det blev en trevlig helg. Först Pysselträff på lördag och sedan tjejträff under detta segel på söndag.

 

 

Vi satt ute och pratade hela eftermiddagen och kunde även sitta ute och äta sedan. Riktigt trevligt var det som vanligt.

 

I dag är jag lite trött. Kanske för att det är åska i luften. Det har mullrat och himlen är hotfullt mörk åt ena hållet, blå med vita moln åt andra hållet. Jag tänkte cykla till Ålidhem och handla lite, men så fick jag hjälp med att byta belysningen i badrumsskåpet och kom av mig. Det blir en tur senare i eftermiddag i stället.

 

Mitt fina badrumsskåp är ett tillval i inredningen och har två nersänkta halogenlampor, som jag inte kunde byta själv. ’Det är väl bara att skruva lös…’ har alla sagt som jag frågat.

 

 

Men jag har inte kunnat skruva lös någonting, så jag ringde Peab som installerat skåpet. De hänvisade till XL-bygg, som i sin tur levererat skåpet till dem. Där försökte en snäll kille hjälpa mig i telefonen, men det verkade som om det skåp han hade inte såg likadant ut som mitt. Han hänvisade mig då till Myresjö kök, som levererar skåpen till XL-bygg. Jag gick in på nätet, tog reda på vad skåpet heter och mailade till Myresjö kök med en fråga om hur jag skulle byta lampan. De skickade anvisningar till mig per mail, MEN där stod  ingenting om hur man skulle få upp ’locket’.

 

Jag kunde i alla fall se hur halogenlampan såg ut, så jag kunde gå och köpa nya. I morse ringde jag till HSB och frågade om de kunde hjälpa mig och vips… efter en stund hade jag vaktmästaren hos mig och vi klurade ut hur vi skulle göra. Vi skulle fakiskt skruva på metallringen, som är ett par millimeter tjock och nästan omöjlig att få grepp om. Vilken idiotisk anordning! Men vaktmästaren hade starka fingrar och kunde dessutom böja nacken bakåt, vilket jag ju inte kan. Till slut fick vi i de nya lamporna och han skruvade också till spegeldörrarna som hängde lite snett.

 

Jag klarar mycket själv, men ibland måste jag be om hjälp och efteråt blir jag så himla nöjd.

 

Jag gillar mitt fina badrumsskåp. Dörrarna har speglar både på utsidan och insidan och vinklar man dem rätt kan man beundra flera upplagor av sig själv från olika håll på samma gång. Det är lite svårt att fotografera skåpet utan att själv hamna på bild, men här kommer en sned bild som dessutom bjuder på en titt in i mitt sovrum på andra sidan hallen.

 

 

Mitt emot spegelskåpet har jag ett annat skåp, som jag också gillar skarpt. Praktiskt och plottrigt… my style.

 

 

Nu klarnar det upp, så åskvädret for förbi.

 

Ha en trevlig måndag <3

 

 

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Vilken tur att vi är av den generation som inte ger oss. Med envishet kommer man långt.
    Tänk att vissa, till synes enkla saker, ändå kan göra så att man får tilöbringa en massa tid för att få ordning på dem. Slönt att det kom en ”handy man” ( jag har förstått att man skall blanda in lite engelska ord….fniss) och hjälpte dig att skruva.
    Skåpet är jättesnyggt och jag gillade också din hylla. Bra förvaring!
    kramar!

  2. Marja Granqvist

    Svar till Ditte (2013-06-10 18:01)
    Ja, det var bra att jag fick hjälp. Nästa gång tror jag att jag klarar det själv, eller kan be någon kompis med starkare nypor än jag har. Dessutom klarar jag inte av att böja nacken bakåt.
    Det vita skåpet är en kombination från Ikea.:)
    Kramar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.