Marja

Den långa resan.

Ont, det gör ont…

 

Vilken tur att jag hade tid hos sjukgymnasten i dag, för plötsligt blev det så där akut och dramatiskt för mig igen.

I går eftermiddag fick jag akut ont i ett muskelfäste vid axeln. Jag kunde inte lyfta armen och minsta rörelse gjorde vansinnigt ont. Ett tag trodde jag att axeln hade hoppat ur led. Jag har haft lite känningar några dagar, men inte brytt mig så mycket.

Natten blev mardrömsaktig. Jag sov knappast något, låg på ena sidan och kramade en kudde för att hitta en avlastande ställning, vaknade till ett par gånger med avdomnad arm och en gång med hjärtklappning efter en jobbig dröm. Hade jag inte haft tiden hos sjukgymnasten hade jag troligtvis åkt upp på akuten.

 

Sjukgymnasten konstaterade att det var fästet på en av musklerna som håller axelkulan på plats som gjorde ont. Jag fick några rörelser och rekommendrades att äta Ipren, som ju är både smärtstillande och antiinflammatoriskt.

Nacken är mycket bättre. Röntgen är beställd och jag blev erbjuden att låna en Tens-apparat. Tens= transkutan elektrisk nervstimulering, fungerar så att man via elektroder på huden tillför svaga strömimpulser, vilket ska avleda hjärnans smärtförnimmelser. Jag sätter elektroderna två och två på axlarna och så pirrar det lite… Efter midsommar har jag en ny tid hos sjukgymnasten då vi ska utvärdera om den behandlingen ger någon verkan på mig. 

 

När jag kom hem stoppade jag i mig en Ipren, smorde in axeln med Ipren-gel, åt en sallad och somnade sedan på soffan. Sen pratade jag en lång stund i telefon med min kompis, som är uppe i Norrbotten. Jag skall  åka dit och fira midsommar igen. Åh, vad jag längtar!

 

Nu känns det mycket bättre. Jag har varit ute på en promenad i regnet. Jag älskar att gå i skogen när det är fuktigt. Det luktar så gott och jag får stor lust att kasta mig raklång på marken och borra in ansiktet i blåbärsriset.

 

 

Nu ska jag snart preparera mig med mera Ipren inför natten.

 

God natt mina vänner<3

 

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Så trist att du skall ha så ont! Hoppas innerligt att TENS apparaten kan hjälpa dig mot mindre smärta.
    Jag vet att min man som hade besvärlig värk i axeln blev hjälpt av en metod som heter ”koppning”. Han provade detta ett par gånger i Peking och det var till stor hjälp. Kanske kan det var något, men jag vet ju inte om det finns här. Kineserna är ju väldigt duktiga på alternativ medicin som komplement.
    Kramar

  2. Marja Granqvist

    Svar till Ditte (2013-06-14 22:16)
    Jag tror jag vet vad ’koppning’ är. Min pappa provade det mot sin värk (hemma i Finland). Vet inte om någon gör det i Umeå. Kan kanske googla.
    Jag är lite skeptisk mot Tens… men vi får väl se.:) Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.