Marja

Den långa resan.

Fina böcker.

Jag har flyt! När jag kom hem från Norrbotten låg det två paket i min brevlåda. I det ena låg UnderbaraClaras senaste bok.

underbaraclaras

Den vann jag i Vk:s tävling om sommarpyssel. I sista minuten skickade jag in en bild och beskrivning på drivvedsramen jag ’snickrat’ ihop och blev en av de fem som fick den fina boken. Jag tror att Johanna kommer att gilla den, för hon är en mästare på att ändra och pimpa sina och Ronjas kläder.

På Tiimari i Torneå hittade jag den här fina boken till mig själv. En ’Creative Journal’ att fylla med foton, teckningar, dikter och små funderingar. Den är så himla fin… precis min stil.

creativejournal

creativejournal2

creativejournal3

creativejournal4

 

Bussarna rullar i dag och jag blev faktiskt tvungen att åka till vårdcentralen igen. Jag har fått en lätt öroninfektion sa distriktssköterskan och ska behandla med min ögonsalva som innehåller antibiotika. Jag har aldrig haft öroninflammation förut och trodde att det skulle värka mycket, så jag har gått omkring med ett ömmande öra och trott att jag fått en finne eller ett myggbett. I morse var det riktigt ont och jag började fundera om det finns fästingar i Norrbotten, så jag ringde och fick komma. Bättre att någon tittar på det än att jag går omkring och inbillar mig en massa.

Jag hade ärende på posten, så jag cyklade till Ålidhem och tog bussen därifrån. Nu på sommaren går bussarna inte så ofta, så man får planera logistiken om man ska byta. Mellan bytet på sjukhuset hann jag springa in och handla färdigmat (köttbullar med gräddsås) och en banan.

Jag hade lillradion i fickan och lyssnade på dagens sommarpratare som var Sarah Dawn Finer. Vilken härlig kvinna! På söndag pratar Kristian Gidlund. Ni får inte missa honom!

På bussen hem blev det halabaloo. En kvinna som inte hunnit sätta sig blev ursinnig på chauffören som blev tvungen att tvärbromsa för att undvika en krock. En personbil hade inte uppmärksammat att han hade företräde. Visst, han åkte från Vasaplan innan kvinnan hunnit sätta sig, men hon stod och pratade med en annan kvinna och det hade han inte tid att ta hänsyn till. Kvinnan skällde på honom… gick och satte sig, men gick fram till honom efter en stund och fortsatte skälla på honom. En kvinna som satt där fram förklarade för henne att det inte var hans fel, att han i själva verket hade undvikit en olycka, men det hjälpte inte. Till slut blev jag less och gick fram och bad kvinnan lämna chauffören i fred. Jag sa att det kändes otryggt att åka med en chaufför som blir störd och inte kan ha sin uppmärksamhet på trafiken. Sen steg jag av, så jag vet inte om dramat fortsatte.

Ha en mysig fredagskväll <3

 

 

2 kommentarer

 1. Ditte

  Lyssnar nu på Sarah Dawn Finer och klockan är 22. 30. Njuter av Sommarprogrammet ute i skärgården, på båten. Så härligt! Hoppas att dina öron snart läker. Att ha ont är trist! Och en stor eloge till dig för att du reagerade mot den besvärliga kvinnan på bussen. Bra! Önskar att det fanns många som du. Och grattis till vinsten av boken! Jätteroligt! Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, det går ju jättebra att lyssna på kvällen också och även flera dagar på nätet. I år har jag plockat fram min lilla radio som jag har i fickan med en sladd till ena örat. Den kan man ha med sig om man är ute.
   Ha det så skönt ute i skärgården. Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.