Marja

Den långa resan.

Utbyte.

Ojojoj, snart har vi avverkat första veckan i juli. Vart tar den här sommaren vägen? Jag njuter av de långsamma dagarna och första sommaren i min nya lägenhet. För ett år sedan satt jag i en lånad lägenhet med alla ägodelar maganiserade. Det gick bra det med.
Jag har valt att ta det lugnt i juli, för jag vet att augusti och september kommer att bli två månader med mycket program.

Juli månads ord i Paulo Coelhos kalender är Utbyte och illustrationerna är två underbara fåglar, som jag definitivt måste försöka rita/måla av.

utbyte

 

utbyte2

 

Fåglarna sitter vända mot varandra som om de var inbegripna i ett intressant samtal. Eller… de kan också sitta tysta tillsammans.

Jag tänker främst på att det är viktigt att ha utbyte av/med andra människor. Varje möte är värdefullt på sitt sätt. Att få sitta och småprata förtroligt, eller diskutera och pröva sina åsikter och tankar med andras. Att få beklaga sig och få medkänsla, eller vara den som lyssnar och ger respons. Att göra saker tillsammans, att bara känna samvaron.

Man brukar säga att den som ger, får tillbaka… att den som älskar också blir älskad. Om inte på direkten, så någon annan gång. Allt jämnat ut sig i det långa loppet. ’What goes around, comes around’. Det tror jag i alla fall.

Det finns beräknande människor som alltid frågar sig vad de får ut av det de ska göra. De räknar alltid med ersättning (i pengar ) eller en motprestation av något slag. ’Om du kliar min rygg, kliar jag din’, annars får du be någon annan. Det måste vara jobbigt att alltid tänka så, att alltid vara rädd för att förlora något.

Vad har ni för tankar kring ordet Utbyte?

”Ljusets krigare delar sin värld med dem han älskar. Han försöker uppmuntra dem att göra det de skulle vilja , men inte vågar göra.”
(Ur Handbok för Ljusets Krigare)

Det finns etapper på vägen som kan vara helt oinspirerande och hemligheten är att förvandla de perioderna till ett möte med det egna jaget eller med någonting högre.”
(Ur Häxan från Portobello)

Ha en mysig fredagskväll <3

 

6 kommentarer

  1. Inga-Britt Gustavsson

    Det kan ibland räcka med att man tilltalas på ett trevligt sätt av någon person för att man ska känna ett sorts ” utbyte ” ….. men , ibland får man även ytbyte av att titta ut genom fönstret och få syn på en rolig händelse … Eller är det jag som är konstig . Får även uybyte av att sitta vid symaskinen och sy .
    Ibland nåt som ingen vill ha . Men , jag tycker ändå att det är roligt !
    Kan det gillas ?!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Javisst, det är mycket man får utbyte av och det är oftast väldigt individuellt. Jag tänkte också på musik, litteratur, naturen m.m.
    Ha en fin helg. Kram

  3. Ditte

    Dina tankar är så värdefulla för mig och ja kan bara instämma. Och medmänskligt utbyte är så viktigt. För mig gäller också att ge är det viktigaste…kramar!

  4. Freja

    Intressant att höra dina tankar om utbyte! Jag har ett stort behov av tystnad och jag kan få mycket utbyte av de i min närhet som jag kan få sitta tyst tillsammans med!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Utbyte med någon annan i tystnad och lugn är det allra bästa… 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.