Marja

Den långa resan.

Rent och Fint.

Jag tror jag har skrivit det förut, men jag måste göra det igen. Jag älskar galltvål!

galltvål

När jag var nere på stan i förgår köpte jag en färdiggrillad kyckling. Det är väldigt sällan jag gör det, men nu var jag tvärhungrig. Den varma kycklingen låg i en grillpåse och när jag skulle öppna den var jag så klumpig att all saft som samlats i påsen rann ut över diskbänken, mina fötter och min Gudrun Sjödén-matta som jag har i köksavdelningen. Mattan är av bomull och jag har tvättat den flera gånger i tvättmaskinen, men nu fick den stora fläckar av fet gul vätska. Jag blev jättearg på mig själv för att jag varit så klumpig och trodde att det var kört för mattan. Men jag gjorde som jag brukar med fläckar, jag gned in ordentligt med galltvålslödder i fläckarna, lät den ligga en stund och sprang sedan ner till tvättstugan med den. Alla fläckar är borta och mattan är ren och fin igen. Halleluja för galltvålen!

I går städade jag och pimpade lite här hemma. Jag har sett på olika bloggar att många har vintageklänningar hängande framme i vardagsrummet. Som dekorationer. Det tycker jag är fint, man ska ha framme det man tycker är tjusigt och vill titta på.
En tid samlade jag på gamla underklänningar, såna där sidenaktigt slinkiga i ett material som inte längre finns. Jag använde dem som nattlinnen på sommaren. Nu har jag bara två kvar och jag fick för mig att hänga den ena på garderobsdörren i sovrummet. Den är så skör att den inte tål flera tvättar, men är fin att se på när man ligger i sängen. Vad tycker ni?

underklanning4

underklanning

underklanning2

 

Den har rest med mig flera gånger till bl.a. Grekland, så den väcker fina minnen.
Den andra kan jag fortfarande använda. Den är enkel och så där gammeldags laxrosa.

Dagens värdelösa vetande:
Jag har precis strukit en stor tvätt. Jag har 8 par vita och beiga byxor av olika dignitet, 9 par svarta, ett par grågröna och ett par mönstrade… ett par jeans och en kjol.

Ha en trevlig lördagskväll <3

 

4 kommentarer

  1. Ditte

    Jättefina underklänningar! Fina att se på! Och vad gäller tvålen tackar jag för tipset. Nu lärde jag mig något nytt! Skall inhandla i veckan . Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tvålen finns som flytande också, liksom såpa, men jag gillar den fasta. Jag gnuggar på fläcken och sedan får plagget ligga i tvättkorgen tills det blir dags att tvätta. En väninna gjorde så till och med med en sidenblus och den blev fin och ren.
      Kram

  2. grandmother

    Jättefin klänning, vilken spets. Jag har aldrig provat galltvål men nu ska jag göra det. Finns den i vanliga affärer?

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Du skulle känna på kvalitén i tyget. Jag köpte den på Myrorna för ca 20 år sedan och redan då var den ’gammal’.:)
      Galltvål finns ibland på vanliga affärer, titta på hyllan med tvättmedel. Hälsokostaffärer brukar ha och den senaste har jag faktiskt köpt på inredningsaffären Village. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.