Marja

Den långa resan.

Nya gardiner.

Gardinerna är färdigsydda och upphängda. Jag blev nöjd. Så här blev det framför balkongdörren.

nyagardiner5

Och hela fönstret.

nyagardiner2

Marimekkogardinerna får vila och jag flyttade Rachmaninov-gardinerna till hörnfönstret. Det blev mycket ljusare.

nyagardiner4

Jag älskar mitt hörnfönster.

nyagardiner3

Gårdagens besök hos sjukgymnasten gick bra. Nu har jag gått Artrosskolan, vilket är kravet för att få söka till ortopeden vid behov. Jag klarar mig ganska bra nu på sommaren när jag kan cykla och promenera utan risk för att halka. Då är det värre med nacken och den ska jag få behandling för i höst, efter det att röntgen är gjord.
När jag kom hem ringde jag till röntgen för att höra hur lång väntetiden är. Sköterskan sa att de hade bestämt att göra en magnetröntgen på halsryggen i stället för en vanlig slätröntgen och därför kommer jag att få vänta länge. Jag har aldrig gjort en magnetröntgen och blev jättenervös eftersom jag är så klaustrofobisk. Fast å andra sidan är det bättre att göra en ordentlig röntgen, eftersom man inte kan se så mycket på en vanlig slätröntgen. Jag får tänka så och förbereda mig bäst jag kan.

I dag har jag cyklat igen längs den fina skogsvägen till ICA-Maxi efter ett paket på posten där. Mitt på vägen låg en liten barnsandal. Jag plockade upp den och cyklade i kapp en mamma med en stor hund springande bredvid cykeln, ett litet barn i en cykelkärra och ett förskolebarn på egen cykel. Gissa om hon blev glad. Sen cyklade jag framför henne och hörde hur hon sjöng barnsånger för full hals. Vilken rolig mamma.

Ha en trevlig onsdagskväll <3

6 kommentarer

  1. Ditte

    Vilka snygga gardiner! Både Marimekko och Rachmaninov gardinerna. Men jag kan tänka mig att det blev ljusare som du nu ändrat om.
    Hörnfönstret är jättefint och utsikten likaså.
    Skönt att du får en magnetröntgen, de ser så mycket mer där och skönt att du nu inte har så ont.
    Kramar och tankar till dig.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Oj… det där är inte Marimekkogardiner, utan dem hade jag i hörnfönstret. Stora bruna blommor, snart 40 år gamla. Har haft dem mycket och nu är jag less.
      Tyget till gardinerna jag har nu har jag faktiskt köpt på Olssons Tyger på rea. Båda två.
      Kram

  2. Helena

    Hejhej, trillade in av en slump här. Jag fick åka till Lycksele och göra magnetröntgen på mina diskbråck, behövde bara vänta 3 veckor då 🙂 Så har man möjlighet att åka till annat sjukhus kan det gå fort. Trodde jag skulle få klaustrofobi där inne, men det kändes mycket ljusare och luftigare än jag trodde. Fort gick det också, trots att jag låg där 1 timme. Absolut inget farligt, och man gör det för en god sak dessutom. Lycka till!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack så himla mycket för din uppmuntran! Jag ska tänka att det är för en god sak, att det är positivt jag äntligen får bli undersökt. Jag skulle kunna kolla om jag kan åka till Lycksele, men förstod att jag inte var prio ett, så det kanske inte är ett alternativ. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.