Marja

Den långa resan.

Är du en Nimby?

I dag har jag lärt mig ett nytt ord.

Är du en ’nimby’ ( = not-in-my-backyard)? En person som säger  ”… jag accepterar alla sorters människor, men jag vill inte ha vilka grannar som helst…”  En som genast tänker att värdet på ditt hus sjunker när det blir tal om att bygga ett grupphem i ditt område? Eller att du måste skydda dina barn från ALLA människor med ’problem’?
Läs Anahita Ghazinezans Nyhetskrönika i dagens Vk, där hon funderar kring just detta fenomen.
http://www.vk.se/951593/villaagare-ar-den-farligaste-diagnosen

”Jag är absolut ingen rasist, men…” och ”Jag har inget mot tjocka människor, men…” och tro mig ”Jag är ingen NIMBY!” Så skönt att kunna berätta hur det förhåller sig innan man säger sin mening. Eller vad säger ni?

Vi får nog tänka efter lite alla till hens.

Ha en lugn måndagskväll <3

6 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Så bra skrivet.. Tänk vad fördomsfulla vanliga svenssons kan vara.. och att de inte ens fattar det är ju snudd på skrattretande. Jaa.. männschor alltså! *skakar på hvudet*

    Kram på dig Marja!

  2. Katja

    Hej Marja sedan 100 år (nåja)…..vatten rinner under broarna hela tiden o livet går på o datorn får stå ibland. Kom in tlll dig idag igen o ville lämna en high five. Jag bor ca en mil ifrån Södertäljes Glasberga där boendet planeras och det verkar vara (märkligt nog ) lagom långt bort ifrån (hur många meter går gränsen på)för här hörs inga röster MOT(?). Men arbetar inom barnomsorgen där jag har föräldrar som köpt hus i området och de är alldeles iskalla inför detta???……Protesterar o har sig som om inget vore värre i deras område. Utbilda dem tack….. någon? Ha en helt underbar tisdag av det som finns kvar :)…kramar

  3. Ditte

    Rädsla! Rädsla för sig själv och fram för allt för andra och kanske det som är okänt. tror detta är ett ganska svenskt fenomen. Så tråkigt!
    Vilken trist liv det måste bli med en sådan inskränkthet.
    Kramar och tankar till dig!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Rädsla, men också egoism av något slag. Inget får störa mitt perfekta liv. Trist är det i alla fall. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.