Marja

Den långa resan.

A beautiful rainy night…

… blev det inte. Jag inspirerades av Annas inlägg om perseidernas meteoritregn och tänkte att jag skulle gå ut och spana upp mot himlen. Hmm… det var nog alldeles för molnigt i går kväll.

Jag vaknade ett par gånger under natten. Regnet smattrade mot fönsterrutan och ett dovt muller hördes i fjärran. Väntade på blixt och dunder, men det blev inget av det heller.
Däremot kändes det som hela kroppen pajat i morse. Varenda muskel gjorde ont, varenda led knakade när jag skulle börja röra på mig. Ibland är det värre än vanligt.

Jag cyklade iväg till min kompis och kollade hennes post. Regnmolnen skingrades och solen bröt fram och plötsligt kändes allt som en perfekt dag. Jag steg av cykeln i backen och drog den upp, gjorde mig ingen brådska utan njöt av den svala luften.

 

nerevidsjon

I kväll gick jag ut på en promenad till sjön. Tittade efter svamp, men hittade bara den här vackra saken.

trasvamp

trasvamp2

Men sen hittade jag ett hallonsnår och jag hade faktiskt med mig en burk att plocka  i. Hallonen i kanten av snåret var utplockade, men längre in fanns det många fina. Jag funderade varför ingen hade gått längre in, tills jag kände att det stack i händerna. Ahaa… nässlor. Nu sitter jag här med svidande händer och handleder.
Men det var det värt, för hallonen var goda. När jag hällde upp dem på en tallrik hörde jag ett hårt ljud. Trodde först det var en liten sten, men det var den minsta snigel jag nånsin sett. Snäckan var bara ca 5 mm i diameter. Den stack ut huvudet och lät antennerna pejla i luften, innan den började snigla sig fram på fatet. Jag föste undan hallonen och försökte ta ett kort, men min kamera är alldeles för dålig för så yttepyttiga motiv. Jag försökte med makro, men det blev ’fisheye’ redigering i stället.

snigel

Sen fick snigeln sällskap av en mask. De var inte intresserade av varandra, snigeln kröp in i sitt skal och masken kröp åt motsatt håll. Jag satt och tittade på dem en lång stund genom förstoringsglaset.
Till slut tröttnade jag på mina nya husdjur och släppte ut dem i det fria.

Jag undrar om perseiderna syns i natt?

Ha en trevlig tisdagskväll <3

 

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Så vackra bilder och fin läsning. Just dessa ögonblick när tiden stannar och det som finns runt omkrig förtrollar tankarna.
    Kramar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.