Marja

Den långa resan.

På en annan plats.

 I morse vaknade jag upp i en annan stad. I går bytte exet och jag lägenhet och buss/tunnelbanekort med varandra. Perfekt för lite omväxling i livet. Få se om en hel månad blir för lång tid att vara borta hemifrån. Tror inte det, för jag får i alla fall en chans att umgås mer med både dotter och barnbarn.

Det körde ihop sig för dem i går så de kunde inte komma och hämta mig på Bromma, men jag är faktiskt van att ta mig fram själv. Vad jag inte tänkte på när jag begav mig ner i tunnelbanan, var att jag hade stora resväskan med mig… vanligtvis brukar jag ha en annan mindre. Jag skulle förstås ha tagit taxi från Centralen. Men det finns gentlemän här i Stockholm och en liten tant med stor väska får hjälp. Halvvägs ner i trappan vid Skanstull avbröt en yngling sin väg uppför för att bära min väska hela vägen ner. Sen skulle jag gena från Götgatan uppför några trappsteg och då greppade en man min väska och förmanade mig sedan med “Nästa gång du ska gå runt” och så visade han med en yvig gest. Ja, ja, men jag brukar ju alltid gena…

I dag känner jag mig lite trött. Vaknade tidigt och hängde en stund i fönstret och tittade ner på gatan. Det regnade smått och var bara 10 grader varmt. En kvinna rastade sin hund under ett färgglatt paraply, en pappa cyklade till förskolan med ett litet barn framför sig i en cykelstol på ramen. De skrattade båda två. Sedan kom Recycling-bilen efter grovsoporna i det här huset. De hade redan hämtat ett par resväskor någon kastat och sen tömde de ett lass med kuddar och ett täcke och kartonger. Någon hade fräschat upp i sovrummet. Vilket jobb de har. De gick snabbt igenom ‘soporna’ och tog bland annat ut elsladdar innan resten vältes in i bilen. De får nog se både ett och annat i tjänsten.

Nu ska jag ta en snabb dusch och sedan bege mig ut. Jag måste köpa en liten vattenkokare. Nu har det hunnit bli 15 grader varmt och himlen klarnar upp. Nere i Brygartäppans temalekpark stojar ett gäng förskolebarn.

 

Ha en fin måndag <3

 

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.