Marja

Den långa resan.

Ja, då vet jag.

Ja, då vet jag. Jag har ingen riktig kompis bland mina läsare. Här ställer jag en enkel fråga och får i.n.t.e.e.t.t.e.n.d.a. svar. Då vet jag, som sagt.

Det har förstås förekommit protester och demonstrationer mot Obamas politik i dag. Några konstnärer har täckt flera konstverks huvuden med orange huvor som ska föra tanken till guantanamofångarna.
Jag gick förbi Konserthuset och Carl Milles Orfeusgrupp.

guantanamo

För övrigt var det väldigt tomt i centrum i dag. Både på gatorna och i tunnelbanan. Johanna och jag snurrade runt i centrum på eftermiddagen och på Drottninggatan var det folk som vanligt som shoppade och satt på uteserveringarna.
Längs Drottninggatan upp mot Strindbergsmuséet finns ett konstverk av samma konstnärer som utsmyckat Sara Lidman-tunneln i Umeå. Här är det citat ur Strindberg-verk. Igenkännighetsfaktorn är hög, eller hur?http://blogg.vk.se/marja/2012/11/26/flera-bilder-fran-tunneln/

 

citat

citat2

citat3

 

På väg till tunnelbanan i morse sneddade jag som vanligt genom lekparken och hade turen att få träffa en bloggkompis, Ditte, http://akker.blogg.se/, som var där med sitt barnbarn. Hon hamnade på min blogg för ett år sedan när hon googlade på Bryggeritäppans temalekplats och efter det har vi läst och kommenterat varandras bloggar. Det var fantastiskt roligt att träffas i verkliga livet, om än för en kort stund. Men vi hinner träffas fler gånger. Det känns som vi har mycket att prata om.

Ha en skön onsdagskväll <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Det var verkligen jätteroligt att ses, om så bara för en kort stund. Och visst ses vi igen! Förstår att du och Johanna hade en bra dag på stan och visst finns det mycket att upptäcka…
    Vi ses snart! Och du, jag känner mig som en kompis bland dina läsare….
    Kramar!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Javisst Ditte, du är en av mina kompisar bland läsarna.:) Kan du inte svara på min undran i förra inslaget om hur mina bilder ser ut i en ’normal’ dator… är de för stora? Jag tror jag ska låna en dator av Johanna, för jag blir tokig på min lilla.
      Vi ses igen med mer tid. Kramar

  2. Bitte

    Godmorgon
    Bilderna är stora men inte så det stör. Jag gillar storleken!
    Ha en mysig dag i vår vackra huvudstad.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack snälla Ditte! Då kör jag med den storleken så länge jag jobbar med den här datorn.
      Underbart väder även i dag. Ronja kommer ev. redan i kväll… Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.