Marja

Den långa resan.

Jean Paul Gaultier.

Trots att jag har ett antal randiga tröjor av samma märke i garderoben är jag faktiskt intresserad av mode. Jag tycker om vackra och välgjorda kläder och mitt favoritprogram i TV är Projekt Runway.

I dag tog jag på mig en klänning (kors i taket) och for iväg med Johanna på en utställning med Jean Paul Gaultier på Arkitektur- och designcentrum (bredvid Moderna Muséet). Utställningen heter From the Sidewalk to the Catwalk.

Över hundra kreationer var med på utställningen, fantastiskt fint presenterade och exponerade.Det mest fascinerande var dock att de flesta skyltdockorna var utrustade med ansikten enligt hologramtekniken, så de blinkade med ögonen, log, pratade (på franska och engelska) och somliga till och med sjöng. Munnarna synkade exakt med talet, men de var svårflörtade. Jag försökte få ögonkontakt och ibland kändes det faktiskt som jag fick det. Ha, haa.
Jean Paul Gaultier himself stod i det första rummet och berättade om sig själv.

gaultier2

 

Den här dockan brast ut i sång med jämna mellanrum. På sig har hon en jättefin klänning från Mermaid-kollektionen.

gaultier5

Jag tyckte det var en fantastisk utställning och rekommenderar verkligen alla som kan att gå och se den. Jag blev så glad inombords när jag tänkte på att en så kreativ människa som Jean Paul Gaultier hade fått möjligheten att från första början ge utlopp för sin kreativitet och sin passion. Det måste kännas bra för honom. Alla får tyvärr inte den möjligheten.

Min kamera signalerade lågt batteri… så typiskt, men trots det hann jag ta en hel del bilder på kreationerna. Här kommer några och fler blir det säkert i ett annat inlägg

Den ’djuriska’ kollektionen Urban Jungle.Obs! det är inte djurpäls, utan tyg.

mode3

Kollektionen Skin Deep visar upp vår insida med blodådror, muskler och senor.

mode9

Gaultier var den förste modeskaparen som förde in punken på catwalken. Kollektionen heter Punk Cancan.

mode

Madonna hade lånat ut några av sina scenkorsetter till utställningen.

gaultier8

 Vackert stickat och virkat. Rysk influens.

mode11

 

Ha en trevlig lördagskväll <3

 

 

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.