Marja

Den långa resan.

Never a dull moment.

Jag har underhållning hela dagarna.

Tidigt i förmiddags var det födelsedagsfest i lekparken. En stor knippe ballonger fångade min uppmärksamhet… ett par hade brutit sig loss och fastnat uppe i päronträdet. Barn och vuxna rörde sig omkring och ett par mor- eller farföräldrar satt på en bänk och tittade på. Vilket fantastiskt ställe att börja sitt födelsedagsfirande på och bra att vara ute tidigt innan alla de andra kom till parken.
Söndag och det fina vädret gjorde att parken så småningom myllrade av små och stora människor. Plötsligt såg jag en tomtemor i lång röd kappa med vita pälskanter. Sen en liten tomtenisse i röda kläder, en pepparkaksgumma och en lucia… med pepparkaksgummans hatt på huvudet. Ingen tomtefar dock. Mamman och de tre barnen blev fotograferade framför den lilla krogen ‘Sista styvern’.

bryggeritappan8

Var det kanske årets julkort? Eller en fotografering till en tidning? Lite lustigt var det i alla fall.

Innan flickorna kom, han jag ut på en promenad i det underbara vädret. Jag satt en stund på en bänk i skuggan på Nytorget. Alla var ute. Det var fullsatt på gräsmattan och på bänkarna. Alla njöt av det underbara söndagsvädret. Man kan ju inte fatta att det är september.

Sen kom flickorna och det blev läxläsning och en stunds ritande. Vi avslutade helgen på den indiska restaurangen här bredvid.

Mor och dotter.

jonnaojag

God natt mina vänner <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Låter som en alldeles väldigt trevlig söndag. Möte med ”de dina” och indisk mat, Nytorget samt Bryggartäppans olika aktiviteter. Roligt med både födelsedagskalas där och tomtefamilj.
    kul idéer!
    Och även idag strålar solen..
    Kramar!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, en fin och avspänd dag och lika underbart väder än en dag. Jag kan inte begära mer av Stockholm. 🙂 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.