Marja

Den långa resan.

En fin måndag.

I dag har jag träffat Gun-Britt, min allra första bästis. Det var två år sedan vi träffades senast, så det var på tiden. Vi hade några timmar på oss och gick längs Drottninggatan till Johannas jobb, där vi blev bjudna på en smarrig räk- och kräftstjärtsallad. Jag ville att Johanna också skulle få träffa Gun-Britt. Sen gick vi runt hörnet till Stikki-Nikki där Gun-Britt bjöd mig på en kula ‘salty caramel’ i en strut. Party, party. Jag njöt så av allt att jag glömde totalt att ta fram kameran. Men vi ska träffas igen, så då måste jag komma ihåg.

När vi skildes fortsatte Johanna och jag till min favoritbokhandel Drottninggatans Bok och Bild. Vi köpte ett helt block med scrapbookingpapper, som vi ska dela på och var sitt kul vykort.

fintkort

Vi valde samma kort igen. I Gaultier-shopen skulle vi välja två kort var och vi valde samma kort oberoende av varandra.

Sen fortsatte jag själv till Gamla Stan och följde min sedvanliga trad uppför Österlånggatan till kaféet mitt emot Science Fiction bokhandeln. De har gott kaffe och fräsch toalett. Sen gick jag in i bokhandeln och det var första gången jag var där. Inte precis min värld, men mycket spännande. Jag hittade vad jag letade efter, en fin instruktionsbok till hur man ritar FANTASY (figurer/personer), som Ronja ska få. Hon ritar vampyrer m.m.
I hörnet där Indiska ligger, brukar jag vika av neråt vattnet och kommer då till en av Gudrun Sjödéns butiker. I slutet på veckan ska vi åka till hennes lagerbutik, där det är ‘klänningsdagar’ torsdag-söndag, så jag ska se vad som finns där innan jag köper något mera. I dag provade jag i alla fall hennes fina parkas, som är det idealiska höstytterplagget, men tyvärr väldigt dyr. Jag föll för den grå färgen med mörk ceriseröda (magenta) detaljer.

Jag trivs utmärkt här i Stockholm och har ingen hemlängtan, men i kväll hade jag gärna varit hemma i Umeå och deltagit i manifestationen mot nazism på Rådhustorget. Jag har följt det som skrivits om lördagens händelser på nätet och andra bloggar och är förstås lika chockad som de flesta andra. Se de mäktiga bilderna från manifestationen här.
http://www.vk.se/969746/stort-intresse-for-antirasistisk-manifestion

 

Jag och mitt hjärta <3<3<3

handihand

 

Ha en trevlig måndagskväll <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.