Marja

Den långa resan.

Vanligt hemmaliv.

Det är den här klockan jag hör hela dagarna från lekparken. En gammal vällingklocka, som inte har någon speciell funktion där den hänger, utan bara är kul att dra i.

 

klockan

 

I går gick luften ur mig. Jag kände mig konstig i huvudet och vinglig i kroppen. Johanna hade ett viktigt möte hela dagen och jag hade planerat en egen utflykt. Men jag höll mig hemmavid, var bara ute en sväng på Myrorna här på Götgatan och sedan på Konsum och handlade mat.
När jag kom hem mätte jag blodsockret och det visade sig vara väldigt lågt. Ahaa. Jag hade köpt lax med potatisgratäng… kolhydrater… tog senare en macka till fikat… kolhydrater och innan minnesstunden i Kungsan åt jag chokladglass. Sen mådde jag som vanligt igen och i dag har jag mått bra.

Jag skulle kanske ta det lugnt några dagar. I dag har jag levt vanligt hemmaliv. Tvättat, städat, rensat i skafferiet (kastat en hel del utgångna varor) och vikt lakan och handdukar i fina högar i skåpet. En promenad i det vackra vädret hann jag också med.

I tvättstugan träffade jag ordföranden för bostadsrättsföreningen och vi pratade lite om huset jag tillfälligt bor i. Det är byggt 1929 och de flesta lägenheterna är små. Förra helgen var det visningar av två lägenheter, den ena är redan såld för 3,2 miljoner. Den är knappt 50 kvadratmeter. Utgångspriset för den andra är 2,8 miljoner. Jag skulle faktiskt inte ha något emot att bo här… om jag hade råd förstås. Det sa jag till ordföranden, men han tyckte att jag inte ens skulle tänka på att byta Umeå mot Stockholm.

God natt mina vänner <3

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Skönt att du mår bättre igen. Storsdadslivet kan vara nog så intensivt så klokt att du tagit en vilodag. För oss blev det en tur till Bryggartäppan på eftermiddagen och max gillar verkligen att vara där. Klockan ringer han gärna i…
    Huset där du bor under din tid i Stockholm ser så mysigt ut. Verkligen! Men idag är ju Söder väldigt populärt och det verkar som om ”alla” vill bo här, därav priserna. Men visst är det tokigt att det skall vara så.
    Och kan du varva lite mellan Umeå och Stockholm så kan du få det bästa av båda städerna. Inte alls dumt!
    Kramar!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte, jag mår bra nu och nu är jag laddad inför helgen med flickorna. Även om jag inte direkt motionerar, så antar jag att jag är i rörelse/på fötterna mer här än hemma, så jag måste tänka på att få i mig mer kolhydrater, vilket betyder att en glass nu och då inte är så farligt. 🙂
      Nu när det är så varmt, har jag ju fönstret öppet och det är så mysigt att höra barnens röster från täppan och klockans plingande. 🙂 Ha en fin helg. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.