Marja

Den långa resan.

Kvitto, ja tack!

En sak som irriterar mig är att jag oftast får frågan om jag vill ha kvittot när jag handlat något. Självklart ska jag ha kvittot! Det är lag på att man ska få kvitto och kassörskor MÅSTE ge nig ett kvitto UTAN att fråga. Vad är det för oskick? Sen är det ju upp till mig vad jag gör med kvittot… sparar eller kastar. Om nu affärerna tycker att det blir skräpigt med kvitton som kastas med detsamma, så får de väl sätta upp papperskorgar vid kassorna.

Jag är fortfarande sjuk. I natt proppade jag i mig Alvedon och sov hyggligt, tills jag började pipa i bröstet fram emot morgonen. Hosta, hosta… så irriterande. Har tagit det lugnt i dag. Ja, jag har faktiskt varit ute ett par varv. Blev tvungen att gå till närmsta apotek och köpa hostmedicin och sedan stack jag mig in på Röda Korsets träffpunkt Kupan här på Östgötagatan. De har ett mysigt kafé med billig fika och lunch. I dag var det bl.a. morotssoppa för 50 kronor. Väldigt mysigt såg det ut att vara, men nästan fullt eftersom det var lunchdags, så jag stannade inte.
I butiken hittade jag en intressant bok: Götgatan leder till månen av Björn Ranelid, och den har jag suttit försjunken i hela eftermiddagen. Den berättar om intressanta ställen här på Söder, vilka ´konstnärer och artister som bor var m.m. Allt berättat på ett ‘ranelidskt’ sätt. När jag har läst färdigt ska jag gå till alla små gator, kaféer, tobaksaffärer m.m. som han skriver om. Det blir väl nästa gång jag kommer till Stockholm.

Ja, sen gick jag ut en gång till. Jag behövde motiv till morgondagens Onsdagstema och hittade något väldigt intressant. Sen gick jag till Gudrun Sjödén och köpte den där parkasen jag tänkt på. Nu är det så kallt att jag verkligen behöver en kappa. Jag är så nöjd med den.

parkas

Besvärliga jag tyckte att den parkasen som hängde framme var så skrynklig i framkanten att jag bad om att få en annan från lagret.

I morgon ska Johanna och jag åka till IKEA. Jag har tittat på en soffa, Karlstad 3-sits i mörkgrått tyg. Jag har aldrig ägt en tygsoffa, bara svarta lädersoffor, så nu ska jag utmana mig själv. Hoppas bara att hostan ger med sig.

Ha en trevlig tisdagskväll <3

 

 

 

2 kommentarer

  1. Fru Karlsson

    Det håller jag med dig om! Det är irriterande som sjutton att de frågar om man vill ha kvittot. Såklart man vill, det är ju jätteofta som det är fel pris inslaget i kassan!

    Men detta evinnerliga frågande får en att känna sig utpekad som en som misstror dem, vilket jag iofs gör då…haha..

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag svarar alltid ’ja’ och ibland får jag långa blickar. I mataffärerna tar jag alltid kvitto, för som du säger blir det ofta fel. Men sen har jag också undrar över motivet att fråga… är det bara för att undvika att det blir skräpigt eller är det för att många avböjer kvittot när de ska få det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.