Marja

Den långa resan.

IKEA i dag.

Johanna är den bästa personen att gå på IKEA med. Hon är intresserad av samma saker som jag, tålmodig, har bra synpunkter och ger bra feedback. Vi bestämde soffa, tyg och färg, dock inga tillhörande lösa kuddar, eftersom de innehåller dun. Jag får sy kuddar själv. Sen tittade vi på det höjbara lilla laptopbordet, en nyhet på en tripod. Det blir helt perfekt för mig, så jag kan stå vid datorn vid behov. Dessutom är det litet och smidigt i mitt lilla hem.

Sen handlade vi lite smått och gott. Jag köpte rödrutiga påslakan till Johanna och Erik, en liten fleecefilt åt Mara och Ronja fick ett mjukisdjur i form av en panda (hon samlar på allt pandarelaterat) och en spegel. Själv fick jag en ny badrumsmatta och servetter. Jag passade också på att byta ut skärbrädan i det här hushållet.
Johanna köpte bl.a. en massa färggranna förvaringslådor i plast. Till vad ska jag berätta en annan gång.

Nu har Ronja blivit sjuk, så Johanna ville fara efter henne på hemvägen. Jag tog tunnelbanan hem från Vällingby, Det var knökfullt och alla satt och stirrade i sina mobiler. En tjej satt och pratade högljutt i telefonen med en kompis. Biljetterna till en viss konsert skulle släppas och många kompisar skulle tälta hela natten utanför Globen. Sen pratade de om olika musikgrupper och tjejen sa att om en viss grupp skulle komma till Sverige och spela så skulle hon ‘dampa’. Menar hon att hon skulle uppföra sig som en som har diagnosen DAMP? Hur gör man då? Jag får väldigt dåliga vibbar.

Nu ska jag börja plocka ihop mina saker. I morgon ska jag städa efter mig och sedan kommer Johanna och kör mig till Bromma. I dag slog det mig att tiden här varit ‘från sandaler till fleecetröja’… varierande i temperatur alltså. Först sommar och nu riktigt kallt. Jag hade glömt hur kallt det kan vara i Stockholm. En mycket råare kyla än uppe i Umeå. Den nya parkasen har kommit väl till pass i dag.

Ha en trevlig torsdagskväll <3

 

6 kommentarer

 1. Terttu

  Hej Marja! När du kommer till Umeå, får du känna, hur kallt det är. Det har snöat i dag i Granö. Välkommen hem! God Natt! Kram Terttu

 2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Nej nu skrämmer du mig, Terttu. Hörde att det hade synts några snöflingor i luften i Umeå också i dag. Hoppas den snö som kommer smälter fort, för det kan väl inte bli full vinter redan. 🙂
  God natt och kram.

 3. Ditte

  Håller helt med dig om att ett besök på IKEA nästan kräver att man har med en likasinnad. Och det hade du ju! Härligt att du kunnat vara så mycket tillsammans med de dina under besöket i Stockholm.
  Kul att du hittade en del du ville ha!
  Jag har förstått att kylan även nått Stockholm, men det kanske är övergående. Antar att det är kyligare i Umeå.
  Tänker på dig! Och är glad de dagar jag kan läsa dina inlägg.
  Kramar!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Johanna är helt underbar att vara med. Stockholmsvistelsen blev lyckad och Raoul och jag har reda kommit överens om att göra om lägenhetsbytet fler gånger. Johanna och Ronja kommer till Umeå i jul.
   Kramar

 4. Helena Nilsson Springare

  Hej Marja 🙂

  Jag tycker att det är hemskt egentligen att ordet DAMP används som det gör.. det låter riktigt illa faktiskt. Överhuvudtaget så har kids i en viss ålder en jargong som låter ovanligt illa *skrattar* förhoppningsvis så växer det bort 🙂

  Kram på dig Marja!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, sånt brukar lyckligtvis växa bort. Pratade med Ronja om det och hon förstod min tanke att även om det bara är ’på skoj’, så finns det en attityd bakom som handlar om att förringa och förlöjliga. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.