Marja

Den långa resan.

Fortfarande lomhörd.

Jag är fortfarande lomhörd från och till. Min förkylning har kommit till det stadiet när jag ena stunden känner mig bra och sen igen sjuk och trött. Jag hostar och har sår under näsan, i näsan och troligen även i bihålan, för den svider och ömmar. Jag smärtlindrar friskt.

I går hade vi tjejträff på Mariehem och jag tog bussen. Det var trevligt att träffas igen och jag pratade på tills jag blev hes. Sen blev vi bjudna på en underbar och välkryddad fisksoppa som rev i halsen och öppnade bihålorna. Den godaste fisksoppan jag ätit på väldigt länge.

I dag cyklade jag till Ålidhem för att fylla på kylskåpet. Det var så himla underbart, tills jag kom till den svaga uppförsbacken. Då blev jag andfådd.
Men vädret var ljuvligt. Solen sken och luften är faktiskt mycket mildare här än i Stockholm. Jag letade efter sprakade höstfärger, men de har inte kommit än. Några vackra röda blad hittade jag i alla fall.

rodhostbild

rodhostbild2

På ICA hade man bytt ut alla varukorgar till sådana där större som man drar efter sig. Jag gillar inte dem, för jag är så klumpig och kör in i alla andras korgar eller står i vägen med min. Det går bäst när jag styr den framför mig. I kassan finns det en ram på hyllan framför som man uppmanas lyfta upp korgen på innan man plockar ur varorna. Då behöver man inte böja ryggen och så går det fortare, men man ska ju ORKA LYFTA upp korgen också och tänka på ryggen när man lyfter.

Så börjar en ny vecka och vi går in i en ny månad. I morgon har jag möte med bostadsrättsföreningen på HSB och på tisdag ska jag till Idrottsmedicin och delta i en undersökning om äldres hälsa.

God natt mina vänner <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Trist att förkylningen inte ger med sig. Så ta det lugnt med att anstränga dig. Kul att träffen blev så lyckad och så bra att fisksoppan liksom hjälpte mot din förkylning.
  Så fina färger löven har! Hoppas det finns några vackra höstlöv kvar när vi kommer hem. Tills dess njuter jag av dina fina bilder.
  Krya på dig!
  Kramar!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! En förkylning tar ju två veckor på sig, men man blir ju otålig när man märker att den börjar ge med sig. I dag såg jag faktiskt fina höstfärger är jag åkte buss, så de finns. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.