Marja

Den långa resan.

Goda och dåliga nyheter.

 

Tre goda nyheter:

1)     Jag tror jag snutit ut det mesta snoret ur mitt huvud nu. Min mamma sa alltid att en förkylning tar två veckor utan medicin och 14 dagar med medicin. Det är två veckor nu.

2)     Efter alla protester har man börjat ta bort den ena bågen på de nya bussbänkarna. Nu får man ju plats att sitta lite ledigare.

bussbank

3)     Det fungerar utmärkt att ladda busskortet på internet. Det gäller bara att ha framförhållning, eftersom det tar ett dygn för signalerna att nå fram.

Två dåliga nyheter:

1)     Jag råkade kasta två korsordstidningar med olösta korsord. Jag prenumenerar periodvis på Krysset och nu hade jag både septembers och oktobers tidningar väntande på mig när jag kom hem. Vilken lycka! Jag sorterade tidningar och annan post i högar att kasta, olästa, att lägga i soporna. Jag måste ha svept med de olästa i påsarna jag for till återvinningen med.
Jag var så arg på mig själv och funderade hur jag skulle bestraffa mig. En helt korsordsfri månad kanske? Hemska tanke. Min kompis tyckte dock att livet är för kort för att man ska hålla på och bestraffa sig själv. Ja, så är det ju… men jag är fortfarande irriterad på mig själv.

2)     Jag fick städa upp på bussållplatsen igen i dag. En vinflaska och ölflaskor låg på marken och ingen hade brytt sig om att plocka upp dem under hela förmiddagen. Dessutom hade någon skvätt rödvin på det nya glaset i busskuren. Det torkade jag emellertid inte bort.
Jag har en aning vem det kan vara som stökar ner på helgerna. En av mina grannar brukar ha förfester hemma hos sig och vid elvatiden i går kväll for alla iväg. Det blev tyst med andra ord. Musiken stör mig inte, men nästa gång ska jag spionera på dem och se vad de gör på busshållplatsen. Är det grannens gäster som stökar ner, så kommer jag nog att ta ett snack med honom. Det finns ingen papperskorg vid busshållplatsen, vilket ju är en stor miss.

Dagens höstbild:

lonnlov

Ha en trevlig lördagskväll<3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.