Marja

Den långa resan.

Att tygla sig.

Att tygla sig är inte riktigt min stil. Då kan det kanske vara nyttigt att måla ögon efter en bild. Att sitta och pillra med penseln, som gärna drar streck som den vill.

akvarell2

Det har varit akvarellmålning i kväll och vi ska ta upp det här med att måla porträtt igen. Det svåraste temat. I kväll målade vi ögon, nästa gång blir det väl munnar, sedan näsor, öron och kanske till slut hela ansikten. Jag ska ta och rota fram det vi målade för ett par år sedan.

Jag vill ju gärna svepa på med färger, experimentera och se vad det blir, så jag måste uppbåda allt mitt tålamod för att genomföra uppgifterna vi får. Å andra sidan gillar jag att lära mig olika tekniker och knep som hör akvarellmålningen till. Men riktigt duktig blir jag aldrig, jag gör så gott jag kan och hänger med så länge jag tycker det är roligt.

Vi är en härlig grupp och höjdpunkten på kvällen är fikapausen. Vi dricker te och turas om att ta med fika. I dag blev vi bjudna på Hagabröds valnötsbröd med smör, ost och paprika, samt päronkaka med päron från eget träd. Lyxigt, eller hur?

Dagens höstbild:

hostbank

 

Notice that Autumn is more the season of the soul than of Nature.”
(Friedrich Nietzsche)

God natt mina vänner <3

4 kommentarer

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Freja! Ja, det är ett pillgöra när man ska måla som läraren vill. 🙂

  1. Ditte

    Oh, en så vacker höstbild! Vad spännande och roligt med akvarellmålning och en utmaning det ni skall måla. Spännande! Väldigt roligt att få träna på olika tekniker och se hur man kan variera dem. Men jag får nog nöja mig med att titta på tavlor och bilder för tyvärr finns mina tummar mitt i handen…
    Kramar och tankar till dig!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack Ditte! Ja, det är roligt att lära sig nya saker och jag älskar ju att måla. Vi har målat porträtt för ett par år sedan, men nu ville de flesta att vi skulle ta upp det igen. Kram 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.