Marja

Den långa resan.

Åter till avsändaren.

Jag skrev ‘Åter till avsändaren’ på kuvertet och la den oöppnade försändelsen på brevlådan. I den fanns vykort och inbetalningskort från Mun- och Fotmålarnas förening. De skickar en hel bunt mycket fina kort, som man får göra vad man vill med. Man kan behålla korten, använda dem, kasta dem och betala en summa via inbetalningskortet om man vill.

Jag är väldigt kluven inför det här. Korten är mycket fina och konstnärerna otroligt duktiga, men jag vill inte tvingas att betala för varor jag inte beställt. Jag kan inte bara tacka och ta emot och allra minst kasta så fina kort och jag vägrar att få dåligt samvete för att jag inte vill betala.

Om jag var rik skulle jag gärna ge många bidrag. Nu är min ekonomi begränsad och då vill jag själv välja vilka som ska få mitt stöd. Jag måste prioritera. Jag har valt organisationer som arbetar med mänskliga rättigheter och barns välfärd, som jag har jag stöttat i många år.

Jag undrar hur mycket det kostar att skicka ut dessa fina kort? Varför kan inte Mun- och Fotmålarna skicka ut en informationskatalog i stället? Det måste väl ändå bli billigare och då kunde man beställa det man vill ha.

På torsdag ska det visst snöa, så dagens höstbild är troligtvis en av de sista. Ballerinan är trött och har dansat sin sista dans.

dansatslut

Ha en fin tisdagskväll <3

9 kommentarer

  1. Sandra från Finland

    Min mamma fick också de där korten och hade samma känsla, så det slutade med att jag skickade e-post åt föreningen och sade att vi ville att de skulle sluta sända kort. Det gjorde de också!

    Ballerinabilden är för övrigt alldeles ljuvlig. Undra hur skorna har hamnat dit?

    P.S. Jag läser nog din blogg hela tiden, har bara varit dålig med att kommentera den senaste tiden!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Jag har inte fått de här korten på flera år, troligtvis för att jag inte betalat in något, men nu har jag ju ny adress och då kom de igen.
    Jag undrade också över skorna… hann tyvärr bara ta en bild i förbifarten för jag var med ett sällskap som hade bråttom. Man kan ju använda bilden som inspiration till en berättelse.
    Jag vet att du läser min blogg, Sandra, och även om du inte hinner kommentera så kan jag känna din närvaro. 🙂 Kramar

  3. Ditte

    Jag skickade också tillbaka mina. Vill inte ha något jag inte beställt. Synd att de har denna marknadsföring, inget jag uppskattar. Och säkert är det många som tycker som vi…
    Kram!

  4. Terttu

    Hej Marja! Jag har också ett dåligt samvete om dessa s k gratiskort, som kommer årligen. Dessa kort ligger någonstans i lådorna utan att jag har skickat till någon, inte heller betalt.. Det verkar så att många har samma reaktion. God Natt! Kram! Terttu

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      De säger att de bara skickar till dem som har betalat en gång, men det verkar inte stämma för jag fick dem också i flera år när jag bodde på den gamla adressen. Nästa gång kan du skicka tillbaka dem, så kanske du slipper dem (och det dåliga samvetet) sen. 🙂 Kram

  5. Benny lindahl

    Hej! Är tydligen inte ensam att få de här kuverten med vykort! Känner sig påtvingad något jag inte vill ha, jag vill skälv välja vilka jag vill stödja och eftersom jag inte har någon guldgruva att ösa ur så känns det viktigt att själv få avgöra det. Skickade tillbaka kuväret med påskrift åter avsändaren men fick det i retur, nu ligger det l en låda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.