Marja

Den långa resan.

Torsdagstema – I like #115

Jag har lite svårt för de här salladsbarerna i affärerna där man kan plocka ihop sin egen sallad. Folk snörvlar och hostar och sveper förbi med ytterkläderna. Ibland är det så trångt att man får trängas med en som plockar sallad när man ska leta efter något på hyllan bredvid.

Därför blev jag glatt överraskad när ICA på Ålidhem hade satt upp en mojäng som man kunde sprita händerna under, med en utförlig bruksbeskrivning. Jag hade önskat att man även hade uppmanat kunderna att vika upp rockärmarna.

spritahanderna

spritahanderna2

 

Spritbehållaren står precis bredvid plastburkarna som man ska plocka salladen i, så man kan inte undgå att se den. Tyvärr har jag inte råkat se en enda person sprita sina händer än innan h*n plockar sin sallad, men tanken är lovvärd.

Torsdagstema – I like.

Ha en skön torsdag <3

 

20 kommentarer

  1. Anneli - A'la Foto

    Personligen tycker jag det går till överdrift med allt spritande som sker överallt! Det kan inte vara nyttigt att döda alla bakterier som finns och som ska ta hand om oss! Men bra tolkning och kul att du gillar det! :O)

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Fast är det inte skillnad på bakterier och bakterier? De som jag får på händerna när jag är ute och tar i handtag och ledstänger kan jag gärna vara utan, likaså bakterier folk sprider när de hostar och torkar sig om näsan. 🙂

  2. Beppan

    Bra initiativ av butiken – bara kunderna har vett att använda spriten också.
    Jag brukar då och då köpa mig en lunchsallad, men har inte noterat
    att det finns något att tvätta händerna med där jag handlar.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag har inte sett detta på något annat ställe. På Ålidhem bor det mycket studenter och de köper gärna en sallad till lunch, så det brukar vara trängsel runt salladen. Kanske det har påverkat. 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag har väl köpt ett par gånger när jag har varit i sällskap med någon annan som vill köpa, men annars har jag som sagt svårt för det. Bufféer på restauranger går bättre, för där har folk i alla fall tagit av sig ytterkläderna. Det kanske är en fånig fobi… för å andra sidan vet man aldrig vad som försiggår i restaurangköken… 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Plockgodis slutade jag köpa när jag såg hur snoriga ungar tilläts gräva med händerna i lådorna. 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, det är lätt att bara gå förbi, men om det skulle bli en liten kö så skulle kanske fler bli nyfikna. 🙂

  3. Anita - Malta

    Bra att de försöker få folk att fatta att de inte kan ta salladen med händerna samtidigt som de hostar och snörvlar. Här finns inga salladsbaren men det är väl nästan samma sak när folk står och klämmer på tomaterna med sina smutsiga fingrar 😉 Ett bra, lite kul och annorlunda inlägg till temat Marja !

  4. Ditte

    Bra initiativ av butiken. Men jag är inte heller förtjust i butikernas salladsavdelningar. Människor som hostar och petar i den mat jag skulle ta…Jag gör min egen sallad. Billigare och bättre tycker jag.
    Kramar!

  5. jeanette

    Jätte smart. Jag brukar köpa salladen i bland, har tyvärr aldrig set denna mojäng. Ja det är ju samma vid plockgodiset och där är det värre ändå med alla små fingrar som petar.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag har inte sett den i någon annan affär… fast jag har inte tittat så noga, men det ska jag göra nu. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.