Marja

Den långa resan.

To dance in the rain.

När jag kom till busshållplatsen i lördags, låg det som vanligt tomma ölflaskor i kuren och skräpade. Tre personer stod där och tittade förvånat på mig när jag genast började städa. ”Jag tycker det är så tråkigt med glassplitter”, sa jag bara, men fick inte ens en nick som svar. Jag har ett ställe jag lägger flaskorna på/i och det är i ställningen till tidningsbudens förvaringsställe.

soptunna2

soptunna

Men nu behöver jag inte använda det stället längre, för de senaste dagarna har man monterat upp fina soptunnor bredvid busskurerna. Stadigt förankrade i marken, så de inte går att sparka omkull och ganska svåra att gräva i.

sopkorgen

Jag har skrivit mycket om de nya busskurerna. Sorry, om det har blivit tjatigt. Nu är jag i alla fall nöjd. Inglasningen är klar, fint mönster på baksidan på flera kurer, man har tagit bort ett handtag på bänkarna och nu får vi soptunnor. Men det är ju fortfarande en sak som inte fungerar… belysningen i kurerna. Nu får man stå i mörker och det kan vara svårt för busschaufförerna att se.
På busskuren utanför mitt hus finns det inte något fönster för reklam på ena kortsidan. Så skönt, för då slipper man stå och irritera sig på ex sådan här reklam.

utopia

 

På vattengympan i kväll var det fullt ös. Vi hade vikarien och han körde sin häftiga musik och vi fick både dansa magdans och boxas i vattnet. Vi fick göra ganska avancerade balansövningar med hjälp av de där ’korvarna’ som jag inte vet namnet på. Det var himla kul, men jag tror nog att det kommer att kännas i kroppen i morgon.

”Life isn’t about waiting for the storm to pass… It’s about learning to dance in the rain”.

Ha en trevlig torsdagskväll <3

4 kommentarer

 1. Rebecca

  Tråkigt att inte ens få en nick till svar. Jag slås av hur det ibland gnälls på kalla/ytliga Stockholm, men ärligt talat märker jag hittills ingen skillnad på de allmänna sociala skillsen vad gäller Sthlm vs. Umeå. Dessutom hälsade grannarna mer gärna i Sthlm än här… Å så bra att du städar undan, hoppas det finns fler 🙂 Träningen låter kul! Trevlig helg! 🙂

 2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  I september rörde jag mig mycket på Söder i Stockholm och pratade varje dag med någon obekant… på gatan, i tunnelbanan, i parkerna (missförstå inte 🙂 ) och jag fick hjälp med min resväska både i tunnelbanan och trapporna på gatan. Jag erbjöds sittplats på fulla tåg etc. Jag slogs faktiskt av hur trevligt det var.
  Trevlig helg till dig med! Kram

 3. Ditte

  Trist att folk väljer att inte se! Är väl enklast så! Så kanske inte ”storstan”(Stockholm) alls är så illa…
  Trevligt att det blivit mer ordning på busskurerna och jag skulle kunna tänka mig att du bidragit till detta.
  Mysigt och skönt med vattengympan som torsdagsnöje förenat med nytta.
  Kram!

 4. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Det kanske är så att man ’vaktar’ på varandra på en mindre ort och är lättare att vara spontan om man är anonym.
  Vattengympan är mitt livselixir. 🙂 Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.