Marja

Den långa resan.

Änglakudden.

Mitt allra första inlägg när jag började blogga för snart fem år sedan handlade om kuddar. Jag beskrev en liten scen på Indiska när folk slet och rev bland kuddarna som såldes 3 för 2. Själv ville jag bara ha en kudde och fick verkligen övertyga expediten vid kassan om att jag var nöjd med det.

Tyvärr har den texten försvunnit samtidigt med ett helt års bloggande på en sajt som väldigt mystiskt bara upphörde och försvann någonstans i cyberrymden.
Kudden har jag kvar dock och gillar den lika mycket som då. Jag är inte mycket för kuddar, att byta och pimpa min soffa efter heminredningstrenderna. Jag vill ha praktiska kuddar som jag kan luta huvudet mot ibland, med överdrag som går att ta av och tvätta.

Den här helgen har jag emellertid drabbats av någon slags kuddfeber. Ikea levererade min soffa i fredags och av någon anledning fick jag för mig att jag även måste ha nya kuddar. Att montera soffan var ett kapitel för sig. Jag trodde att det skulle vara som att slänga ihop en byrå eller en bokhylla, men här behövdes det råstyrka för att få ihop delarna. Jag fuskade vid ett moment och en vacker dag kommer soffan säkert att kollapsa. Tills dess sitter jag försiktigt i den.

I går for jag då in till stan på kuddjakt. Jag var på olika ställen och hamnade till sist på Hemtex, där de hade erbjudandet 3 för 2 på alla prydnadskuddar. Återigen var det bara en kudde jag ville ha, en med änglar på. Tyckte erbjudandet var lockande, men kunde inte bestämma mig och kom hem utan kuddar. Tänkte att jag skulle se hur soffan tog sig ut när den var helt färdigmonterad och påklädd.
Hela natten drömde jag om änglakudden och blev tvungen att fara ner i dag igen. Jag köpte änglakudden och två likadana kuddar av lite större modell att ha vid armstöden. 3 för 2 alltså, en bra affär. När jag kom hem såg jag att änglakudden inte passade i soffan, i stilen i rummet. De två andra kuddarna var fina och gick ihop med mina gamla kuddar, men änglakudden var helt malplacerad. Jag försökte lägga den på sängen, men den passade inte där heller. Den är så himla fin, men jag kan inte placera in den någonstans, så i morgon ska jag fara ner och byta den mot en färggladare kudde med rött i. En kudde med domherrar på. En julkudde/vinterkudde, så till våren får jag väl byta ut den mot något blommigt.

Förutom soffan har jag monterat ihop ett litet databord, som jag blev besviken på, och en förvaringskub. Mycket skruvande och muttrande, så mina händer är både nariga och stela.
När jag har städat upp ska jag ta lite bilder.

Ha en trevlig söndagskväll <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Vad bra att soffan är monterad och på plats. Men tänk att det skall vara så svårt att få ihop delarna. Tycker du var jätteduktig som klarade det. Själv hade jag fått hälften av delarna över…
  Kuddar, är ett kapitel för sig. Bra att du byter den du inte tyckte passade. Jag köpte många kuddfodral i Peking och tursamt nog så tycker jag om dem även hemma och de passar in. Och det är ju svårt att veta i förväg.
  Hoppas att du kan förlika dig med databordet och kanske börja tycka om det.
  Vi tog oss också en tur till IKEA idag, men det blev ett snabbt besök. Tror hela Stockholm var där just idag.
  Kram!

 2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Jag slet faktiskt med soffan och tänkte till slut ringa efter min kompis, för det hade ju varit lättare att vara två, men jag är ju envis… Jag blev nöjd med den.
  Databordet trodde jag var ett ståbord, men det är något mitt emellan. Konstigt, för Johanna och jag tittade på det på Ikea och då verkade det bra. Får fundera på hur jag ska fixa det.:)
  Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.