Marja

Den långa resan.

Låsning i kroppen.

I går kväll skulle jag bara skriva en liten god-natt-hälsning när jag kom hem från vattengympan, men kunde inte sitta framför datorn. Redan på morgonen kände jag att jag hade en låsning i ryggen mellan skulderbladen. Det blev värre under dagen och strålade ner i revbenen och på kvällen drog musklerna åt alla håll. Ingen koordination överhuvudtaget.

Som vanligt när jag blir irriterad över att kroppen inte fungerar, gör jag så att det bara blir värre. Jag fick förstås för mig att jag skulle svabba golvet i tvättstugan och de ryggvridningarna hade jag verkligen kunnat vara utan. På vattengympan gav jag järnet, hoppade till och med grodhoppen så intensivt att jag halkade när jag tog sats och for under vattnet. Inget kul att doppa huvudet i varmt klorvatten.
Efter en god natts sömn (med värktabletter) känns det bättre i dag. I morgon har jag lovat hjälpa en kompis att flytta… och försöker nu tala förnuft med mig själv att ta det lugnt.

Egentligen hade jag lust att stanna i sängen hela dagen, men kylskåpet ekade tomt, så jag tog dra-maten och for till ICA-Maxi på Strömpilen. I natt hade vi några minusgrader. När jag kom hem i går kväll kände jag att det var halt av underkylt regn och i morse var några av gatorna och cykelvägarna redan sandade.
Nere på Strömpilen var det underbart vackert nere vid älven. Vattenytan var alldeles spegelblank, gräset var glitterfuktigt och vackert grönt och träden på andra sidan var så där vemodigt grå.
En stilla allhelgonakänsla.

strompilen2

strompilen

strompilen3

 

På hemvägen hoppade jag av bussen och promenerade genom Carlslid och njöt av det fuktiga vädret.

I går var det Halloween och jag hittade en fladdermusreflex vid busshållplatsen. Den ville bli min. Nobina är bolaget som kör bussarna.

halloween

 

Ha en mysig fredagskväll <3

8 kommentarer

  1. Ditte

    Hoppas verkligen att du snart mår bättre. Kanske vila dig i form! Vackra bilder gav mig en fin Allhelgona känsla. Och fladdermusen var fin.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Det börjar släppa nu och i morgon ska jag vara försiktig. Jag ska hjälpa till att skruva isär en säng som jag varit med om att skruva ihop en gång. 🙂 Fladdermusen ska få en kedja och hänga på en av mina ryggsäckar. 🙂 Kramar

  2. Maggan

    Strömpilsplatsen är Umeås värsta ”blåshål”. SÅÅ underbart att du var där idag när det var lugnt och vilka underbara bilder! Hjälpa till att flytta. Är det så förståndigt?
    Ha en skön Allhelgonahelg.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Håller med, det var ovanligt lugnt i dag. 🙂 Vi är fler som ska hjälpa till med flytten och jag ska i första hand skruva isär en säng… sen får vi se. Jag kanske tar hand om markservicen, kokar kaffe och far och köper pizza… 🙂
      Ha en bra helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.