Marja

Den långa resan.

Onsdagstema: Återkommande.

En återkommande händelse för mig varje sommar är en tripp till Finland för att hälsa på de nära och kära jag har kvar där.

Jag tar färjan från Umeå till Vasa. Det tar 4 timmar och sedan fortsätter jag med buss  i 3 timmar tills jag kommer till Björneborg (Pori). Bussarna går från Resecentrum, som numera ligger bredvid Järnvägsstationen.

aterkommande

aterkommande2

Jag får genast en speciell känsla när jag hör språket, musiken och ser de tvåspråkiga skyltarna. Jag är hemma, men ändå inte.

Onsdagstema.

Ha en fin onsdagskväll <3

10 kommentarer

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Vasa är en trevlig stad. Jag brukar hinna en sväng på stan, äta, fika eller köpa lite finsk korv och finskt bröd… 🙂

  1. Anita - Malta

    Låter trevligt med en återkommande sommartripp. Förstår den där speciella känslan. Kan känna likadant när jag åker ”hem” till Stockholm. Tänk att finska och svenska är så otroligt olika i språket. Syns ju extra tydligt nu på dina skyltar. Blir det ingen tripp under vintern också ?
    Ha en skön fortsatt onsdag Marja !!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Det har blivit några trippar på vintern och då har det varit något speciellt… 50-årskalas, begravning eller så. Jag bor hos bekanta och känner att jag inte vill besvära dem oftare än så. 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, bra men också vemodigt. Egentligen skulle jag vilja vara lite längre än en vecka. Hyra en lägenhet eller en liten stuga… Kram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.