Marja

Den långa resan.

Gett järnet.

Jag är totalt utmattad efter kvällens vattengympa. Vi hade vikarien igen och i kväll hade han glömt att han leder en grupp medelålders plus reumatikerpatienter. Men han är så kul och entusiastisk att vi gärna följer med i alla övningar. I dag jobbade vi mycket med de där färgglada korvarna som jag inte vet namnet på.

 images

(Bild lånad från Google)

Vi brukar sitta grensle över dem och ’cykla’ framåt i vattnet. Man kan också ligga på magen med den under armarna, eller på rygg med den under korsryggen. Eftersom jag inte vill doppa huvudet i vattnet och dessutom har svårt att böja nacken bakåt, försökte jag mig på en egen övning. Jag la den under bröstryggen och höll ihop ändarna framför bröstet, tänkte bara flyta och slappna av… men började rulla runt, runt i vattnet av mig själv. Det var en konstig känsla, men roligt.

Jag gillar vikariens musikval. Bland annat spelade han denna fina låt.

 

God natt mina vänner <3

 

 

 

 

 

 

6 kommentarer

  1. Inga-Britt Gustavsson

    Jag tror att vi bägge är reumatiker . Har jag rätt ? Men , nu börjar jag bli orolig för ” Grandmother ”som jag har förstått att du också läser … Hon har inte skrivit på länge . Vet du nåt ?

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, jag är med i reumatikerföreningen för jag har både fibromyalgi och artros överallt i kroppen.
      Jag går in och kollar ’Grandmother’ nästan varje dag… Hon skrev något om att de höll på och förberedde för några veckors annorlunda liv. Någon tog ju han dom fågeln t.ex. Jag antog att de skulle resa bort… men man börjar ju fundera.

      • Inga-Britt Gustavsson

        Jag är också med i Reumatikerföreningen . Har vad som kallas RA , men är på benen och vid gott mod . Du kanske har rätt om ” Grandmother , ” hon kanske är bortrest . Vi får hålla koll .

        • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

          Jag gillar Reumatikerföreningens tidning och så har vi en ganska aktiv lokalförening i Umeå. Jag är inte alls med på alla aktiviteter, men deras vattengympa i det varma terapibadet vill jag inte missa. Skönt att du känner att du har kontroll över din RA. Kram

  2. Freja

    Vattengympa, en av de få gympaformer som jag faktiskt tycker är kul! Men det är lätt att ta i för mycket, det känns så lätt i vattnet, det straffar sig när jag sen går upp ur vattnet…

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Vattengympa är den bästa motionen för mig och jag håller med dig om att det är lätt att ta i för mycket. Det är ju så himla roligt också. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.