Marja

Den långa resan.

Det hänger på håret.

Man säger att utseendet inte har någon betydelse… (eller var det storleken?), men visst känns det alltid bättre om man är hel och ren och någorlunda fräsch? För mig är håret viktigt. Jag vill inte hålla på och joxa med det, utan vill ha en bra klippning som inte kräver mer än tvättning, en liten klick gelé och torkning. Wash-and-blow-and-go, med andra ord.

I fredags var jag och klippte mig hos Anders. Jag gillar inte att sitta där framför spegeln med blött hår och i fredags tyckte jag att jag såg så blek och grå och gammal ut. Den där frisörcapén som klämmer åt runt halsen så det lösa skinnet väller över, gör ju inte heller saken bättre. Ibland kommer Anders in i ett pratil och då blir det paus i klippningen. Ni vet det där att karlar inte kan göra två saker samtidigt… Vanligtvis gillar jag att prata, men i fredags tänkte jag ’sätt i gång och klipp nu, så jag slipper sitta här och se mig själv i spegeln.
En stund senare, när jag var färdigklippt och fönad, tittade jag mig i spegeln… och såg så mycket piggare och fräschare ut. Med ens blev jag några år yngre också. Vilken skillnad! Dessutom verkar det som att de grå hårstråna har blivit färre, eller jag kanske bara har vant mig.
Jag är då himla nöjd.

 frillan

I dag var det möte med skrivargruppen. Jag läste upp ett avsnitt ur ’Den långa resan’. Alla har inte läst min blogg, så det blev många frågor och funderingar. Sen gjorde jag min sedvanliga runda på Mariedal… Mio, Kupan, Klädhuset M, Boom och som avslutning en jätteräkmacka på Victorias. På Kupan hittade jag garn till 1-milahalsduken. Jag har börjat sticka igen och det verkar gå bra.

I går tittade jag djupt i vattenpussarna och såg den upp-och-ner-vända världen. uppochner2

uppochner3

Ha en trevlig måndagskväll<3

6 kommentarer

  1. Anna H

    Håller med om håret! Det är viktigt att detr rent och fräscht, när jag är sjuk märks det även på håret -Det blir omedgörligt!! Å jag håller också med om hur det känns när man sitter i stolen å känner sig blek (å i mitt fall känner jag mig även som en muffins)! Tur det känns bättre efteråt! Din frisyr å färg såg riktigt bra ut!! //a

  2. Ditte

    Visst ”hänger det på håret”; åtminstone en hel del tycker jag också. Är håret klipp och i ordning känner man sig mycket piggare. Du blev jättefin i håret! Förstår att du är nöjd.
    Och jag tyckte mycket om din upp och ner vända värld.
    Kramar!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack snälla Ditte! Speglingarna i vattenpölarna var verkligen fina, fast de som cyklade förbi förstod nog inte varför jag stod och fotograferade gatan. 🙂 Kramar!

  3. Sandra från Finland

    Jag tycker så om att följa med din blogg och dina vardagsbetraktelser. Det är en stor ynnest att få följa med i ditt liv och ta del av dina funderingar, som både är kloka och finurliga – de blir ett slags andningshål och tankeväckare i min egen vardag. Tack ska du ha!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack snälla Sandra för de fina orden! Jag blir alltid så glad över dina kommentarer. Hoppas allt är väl med dig. Kramar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.