Marja

Den långa resan.

Fredag på stan.

Det blev en heldag på stan med kompisen i dag. Jag skulle ju ha tag i små askar att decoupera, men det visade sig inte vara så lätt. Konstnärsshoppen hade bara små vita hjärtformade askar. De för Panduros artiklar och vi tittade i katalogen, men där fanns inte några askar jag kunde tänka mig. Hittade till slut några bruna fyrkantiga pappaskar i den lilla pappershandeln mitt emot MVG-gallerian.
Nu ska jag beställa på nätet. Var inne på ett par hemsidor i natt och tittade efter billiga askar. Jag vill helst ha ovala eller runda.

Vi var bl.a. på Indiska och på vägen dit såg vi årets första snö. Javisst, årets ljusfestival invigdes i dag och snön var ditforslad för snowboard-åkning. Det blir en tur in till stan i helgen för fotografering av alla fina ljusinstallationer.

snomitt i stan

Till slut blev vi hungriga och beslutade prova foodcourten i det nya köpcentret Utopia. Man kan välja mellan ilalienskt, grekiskt, thailändskt och Texas… nånting. Vi åt grekiskt och jag beställde min favorit, friterad bläckfisk på salladsbädd med tsatsiki. Mums!

Det var gott om plats vid de olika borden. Det finns bord och stolar med olika stuk på olika nivåer. Lite besvärligt kanske att gå upp och nedför trappsteg. Vi valde inte det mest bekväma alternativet. De här stolarna såg spännande ut och var mer bekväma att ligga i än sitta på. Det är kanske meningen att man ska lägga sig ner när man ätit sig proppmätt.

foodcourt

Lamporna var också fina. En idé att ta efter… att sy en tyllkjol till den enkla lampan där hemma.

foodcourt2

foodcourt3

Sen for vi hem till mig och drack kaffe. Jag hade bakat en plommonkaka med mandelmjöl och stevia, som vi åt med vaniljsås. Mums igen!

Jag har haft lördagskänsla hela dagen i dag, men det gör inget, för då får jag ju en extra lång helg i stället.

Ha en mysig fredagskväll<3

 

2 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Åh vad läckra lampor… nå sånt där skulle jag va lite sugen på att prova göra i nån fönsterlampsmodell.. Hmm.. enda nackdelen är väl att de antagligen är riktiga dammsamlare, men man får väl vädra dem ibland 🙂

    Hoppas allt är bra med dig 🙂 Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tänkte inte på dammet… men du får väl skaka dem på balkongen ibland. 🙂 Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.