Marja

Den långa resan.

Storm och fullmåne = insomnia.

Oj, oj, så det blåste i natt. Jag har kommit in i en period av insomnia, så kl 5 var jag fortfarande vaken och tittade ut på balkongen efter varje stormpust. Ibland rasslade det till, men både möblerna och cykeln stod pall. Däremot flög min lilla piassavakvast och snöspaden av plast omkring. Grannen har plastmöbler på sin balkong och i morse låg bord och stolar huller om buller i en salig röra.

I natt är det fullmåne, så det blir väl ingen sömn nu heller. Vilken tur att jag inte behöver stiga upp till något jobb i morgon bitti.

I dag har vi haft tjejträff hos en som bor nere på stan. Jag blev både hämtad och hemskjutsad. Innan jag for iväg hann jag gå omkring på gården och lyfta upp alla cyklar som blåst omkull. Jag tycker synd om cyklar som ligger… de kan ju inte stiga upp själva. Till och med på den gården dit vi for lyfte jag upp en cykel.

Det var flera veckor sen vi träffades, så vi hade mycket att prata om. Dagens soppa var ett nytt recept på broccoli och purjolök, mixad och smaksatt med citronzest och ädelost. Den var mycket god. Till kaffet fick vi en lyxig äppelpaj.

Jag tog en ny strid med de små askarna i går kväll, men det blev inte bättre. Nu har jag provat en ny teknik för att ändå kunna använda det fina sagomotivet på Iittala-servetterna. Man får pröva sig fram och till slut måste det väl ändå bli bra. ’Övning ger färdighet’, heter det ju.

”En liten bit i taget, och du kommer långt.”
(Spanskt ordspråk)

Naturen är redo för snö och is.

grahost

 

God natt mina vänner <3

 

4 kommentarer

  1. Anna H

    Du och jag verkar ha liknande bekymmer med sömnen!! Jag bloggade ju faktiskt runt 5-snåret då jag fortfarande inte somnat pga stormen!! Är tacksam att vara ledig imorgon!

    Passar även på att berömma din foto-triss, bilden på brunnen var fantastisk!!! //a

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Jo, jag såg att du varit uppe och kollat stormen. Hoppas vi får sova i natt. 🙂

  3. Ditte

    Har sett på tv vilken skada stormen orsakta i norr. Men nu hoppas jag att den gett med sig.
    Jag tyckte också det var svårt att sova i går natt för även på Åland blåste det rejält.
    Kul med tjejträff, prat och god soppa.Att träffa vänner är alltid roligt.
    Undrar hur det gick med dina askar. Får väl se och höra så småningom.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag läste att ni var på Åland och hoppades att det inte skulle storma alltför mycket just när ni åkte båt.
      Jag har köpt fler askar i dag och kommer att göra lite olika varianter för Johanna att ta ställning till. Det kommer att gå bra nu när jag bestämt att jag inte ska decoupagea. Har också köpt material till julkort och små presentpåsar, så nu är det tomteverkstad hos mig. 🙂 Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.