Marja

Den långa resan.

Mörkhårig, långhårig och tatuerad.

Är det jul snart, eller? På ICA-Maxi hade de tagit fram stora granen. Samma gran som i fjol och samma dekorationer. Det här kunde lika väl vara fjolårets bilder.

julgran

julgranen2

 

Exet ringde i morse och påminde mig om att han kommer hit i morgon på genomresa från Finland. Det hade jag alldeles glömt bort. För mycket annat i huvudet. Men det gör ingenting, han sköter sig själv när han är här.

Tomteverkstaden sjuder av liv. Nej då, i eftermiddag har jag suttit i soffan och småpysslat. Planerat och funderat. Jag har kommit underfund med att jag har penseln i högerhanden när jag målar akvarell, men i vänsterhanden när jag står vid diskbänken och målar eller stryker på decoupagelim. I morse hade jag ont i den opererade tumleden på vänster hand och även handleden kändes stel.

Nej, nu måste jag gå och byta TV-kanal. Bakom min rygg pågår Paradise Hotel. Ni ha väl hört trailern, när en av tjejerna beskriver sin drömkille ”… mörkhårig, långhårig och tatuerad… och så rolig också.” Så mycket yta. Jag hoppas att hon inte accepterar att han beter sig hur som helst mot henne, trots att han kanske har det rätta utseendet.

”Kärleken ser inte med ögonen, utan med själen.”
(William Shakespeare)

Ha en trevlig fortsättning på tisdagskvällen <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Lätt att du blir överansträngd där i Tomteverkstan. Förstår att det är många olika projekt på gång. Det här med penseln var spännande. Kanske klarar du av att arbeta med båda händerna?
    Ja du, Paradise Hotelkanalen har vi inte…Vi tog bort alla kanalerna utom basutbudet när vi efter två månaders anteckningar sett hur lite vi tittat på dem. Och eftersom vi reser en del så kändes det onödigt. Men vi får se om de får komma tillbaka.
    Tankar och kramar till dig!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Jag provade om jag kunde ha akvarellpenseln i vänstra handen i dag på akvarellen, men det kändes inte bra. Men decoupagepenseln känns bäst i vänster hand. Jag är ju ursprungligen vänsterhänt, så det där är intressant.
    Du går inte miste om något om du inte kan se Paradise Hotel. Rena förnedringsteven.
    Kramar

  3. LarsIngvar

    Hej Marja. Det är första gången jag är inne på din blogg, väldigt intressant. Många fina bilder också.
    Kan bara hålla med dej om att det är förnedrings tv. Som den romantiker jag är, undrar jag, var har romantiken tagit vägen.
    Jag gillar slutorden i inlägget : ”Kärleken ser inte med ögonen, utan med själen.”
    Ha det bra. Lasse.

  4. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack LarsIngvar! Jag tycker det är fruktansvärt spel de håller på med i Paradise Hotel. Vad lär sig de ungdomar som tittar på det? Ingen respekt… ingen empati… 🙁

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.