Marja

Den långa resan.

Det där fina äpplet…

Jag ville ju bara ha det där röda äpplet som låg lite under, och då sattes hela äppelpyramiden i rullning. Ni har säkert varit med om det någon gång. Jag kastade mig mot äppelhögen och höll emot med min mage och mina armar. Hjälp, hjälp! Lyckligtvis fanns en butiksanställd i närheten som kunde hjälpa mig. Tänk om alla äpplen hade rullat ner på golvet! Då hade jag aldrig kunnat gå till den affären igen. 

En gång kom jag ju ut från Coop med en tomat i fickan. Den hade antagligen rullat ner där när jag sträckt mig efter just den tomat jag ville ha och lutat mig lite för nära högen. Jag kanske är för kräsen och väljer onödigt noga mina frukter och grönsaker. ”Jag vill ha den smal och hård”, sa jag en gång när mitt sällskap undrade varför jag plockade bland gurkorna. Hon gav mig en lång blick och log lite tvetydigt. Sen gick vi till päronen och jag valde en missbildad stackare. ”Jag tycker synd om den, för ingen annan vill ha den”, blev min förklaring. Då skakade hon på huvudet och undrade om jag tänkte umgås med mina grönsaker och frukter eller äta dem. 

Jag känner mig faktiskt lite splittrad och ledsen i dag. Lite avskärmad.

vilsen 

I morgon är en ny dag och då ska jag gå på lunchteater med skrivargruppen. Vi ska se en version av Charles Dickens’ Julsaga.  

Ha en skön måndagskväll <3

 

4 kommentarer

  1. Eva Trillian

    Du handlar frukt och grönt helt i min stil 🙂 Hoppas tomaten i din ficka inte gjorde sig känd genom att krossas?
    Sv: Just så; det gäller att inte förlora sig själv … och kanske också att det är ok att vara rädd:
    Tack för dina kloka ord!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tomaten i min ficka klarade sig. Det pinsamma var att jag hade gått genom kassan innan jag märkte den. 🙂
    Javisst, vi får ta livet som det kommer… Kram

  3. Sandra från Finland

    Jag skrattade lite åt funderingen om du ska umgås med eller äta dina grönsaker. Själv handlade jag idag, långsamt och omsorgsfullt; köpte satsumas, persimoner, päron och äpplen som jag valde ut noggrant, brieost, choklad och russin – jag skulle ha mina kära vänner på en första glöggkväll!

    Hoppas du får det riktigt bra imorgon, med teater och allt, och känner dig lite mer ihopsamlad. Många hälsningar från Åbo!

  4. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Låter som ni får en härlig glöggkväll. 🙂
    Tack för hälsningarna från Åbo! Mitt ex hade nyligen varit där och visade bilder han tagit från Aura ån. Jag blev så nostalgisk. Nästa sommar ska jag nog göra en tripp över dagen till Åbo när jag är i Björneborg. Kram Sandra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.