Marja

Den långa resan.

Reklam/ smygreklam.

Nu blir det reklam. Findus har kommit ut med det som jag som ensamhushåll har längtat efter. Det är väldigt lätt att slarva med maten när man bara ska laga till sig själv. Antingen blir det färdigmat, halvfabrikat eller samma mat i två-tre dagar. Och så ska man variera grönsakerna och inte bara göra en sallad på isbergssallad, tomater och gurka.  

Nu hittade jag ’Ångande Goda’eller ’Höyryävän Hyvät’(en riktig tungvrickare även om man kan finska) i frysdisken. En förpackning som innehåller två st enportionspåsar som man bara kastar in i mikron i 2 minuter och voilà… ångkokta haricots, gröna ärtor och spenat, färdigt smaksatta med salt och olivolja. Jag la till en klick Bregott, som smälte så gott i de varma grönsakerna.

angkokt

I dag blev det ångade gröna grönsaker, ’grön symfoni’, isbergssallad, en tomat, champinjoner och rester av kyckling.

 angkokt2

 

På tal om reklam tycker jag att det var alltför mycket smygreklam i TV 3:s program med Maria Montazami. Jag har sett de flesta programmen, för jag har varit nyfiken på hennes gäster. Tyvärr har inte gästerna fått huvudrollen, utan Montazami-familjen och de har verkligen gett mycket PR åt olika företag i Falsterbo. Träskoförsäljare, antikvitetshandlare, fiskhandlare, smågrisfarmare, bagerier, cykeluthyrare, ridanläggningar m.m. har fått en hel del smygreklam i det programmet. Jag hade väntat mig att Maria visat större intresse för sina gästers karriärer och liv, men det har tyvärr mest blivit flams. Det enda jag kommer att komma ihåg är ett ord Maria lanserade i dagens program… ’flager’… hmm, jag tror hon pratade om brister, d.v.s. engelskans ’flaws’. Ingen minnesvärd programserie alltså.

I dag var jag på Biltema. På väg in lyfte jag upp en eldkorg som hade trillat omkull. Vad är det med mig och saker som vält omkull?
När jag gick omkring där inne slog det mig att de inte hade något julkrafs framme. Så skönt! Fast så bra kunde det ju inte vara, för när jag kom närmare utgången, fanns det ju där, precis innan kassorna.
En sån här raring skulle jag nog hitta en plats för, trots att han är över en meter hög. Men jag skulle aldrig ha hjärta att klämma in honom i förrådet uppe på vinden efter jul, så jag avstår.

raring2

raring

Ha en skön tisdagskväll <3

4 kommentarer

  1. Anna H

    Jag har faktiskt varit nyfiken på just dom där små påsarna!! Trevligt nu ska jag köpa!!! Tack för att du skrev om just dom där rackarna! 🙂 KRAM //a

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Så behändigt med enportionsförpackningar och fort gick det att tillaga. Kram 🙂

  3. Ditte

    Vad bra med de små grönsakspåsarna. Skall provas vid tillfälle.
    Vad gäller M.M. så tycker jag att hon är överreklammerad. Har helt tröttnat på att se henn plus familj. Tillför inte mig så mycket, men de gäster hon haft är jag mer nyfiken på. Men det får jag fortsätta att vara.
    Vad gäller herr Tomte på Biltema så förstår jag dig. Var skall han vara resten av året? Vinden känns inte alls bra.
    Kramar!

  4. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    I dag köpte jag påsar med bara haricot verdes och jag såg att det fanns broccoli också. Jag brukar annars ångkoka färsk broccoli i ett sådant där durkslag jag sätter in i kastrullen. Med de här påsarna slipper man disk… och den frysta broccolin blir inte gammal om man glömmer bort den. Kram 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.