Marja

Den långa resan.

Suomen itsenäisyyspäivä.

I dag, den 6 december, är det Finlands självständighetsdag. Vi placerar två tända ljus i fönstret mot gatan och på kvällen är det stor bal i presidentens palats. Tyvärr har jag ingen finsk TV-kanal, så jag kan inte se när gästerna anländer till festen. Jag får väl vänta några dagar till Nobelfestligheterna för att få mitt lystmäte av vackra festklänningar.

Det stormar och snön yr lite smått. I Glashuset på Rådhustorget höll Finska klubben till i dag. Den lilla flaggan utanför hade snott ett varv runt sin pinne men fladdrade ändå fint i blåsten.

finskaflaggan3

Framför Rådhuset hade man hissat två svenska flaggor, en finsk, samt EU-flaggan.

finskaflaggan

 

Det blev plötsligt ändrade planer inför julen, så nu åker jag till Stockholm över helgdagarna och firar jul på Södern med nära och kära. Den lilla vita granen får alltså ligga kvar i sin kartong till nästa år.

Det finns ju annat som kan ge julstämning. Jari Sillanpää sjunger ’O helga natt’ på finska. Han har en fantastisk pipa, den mannen.

Ha en mysig fredagskväll <3

 

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    ”Gratulerer med Dagen” som man säger i Norge. Vackert med den finska flaggan viftandes i vinden. Även i Spanien är det helgdag idag; Konstitutionsdagen.
    Jul i Stockholm låter också trevligt och den lilla vita granen håller sig nog ett år till.
    Kramar och extra tankar till dig idag.

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack Ditte! Ja, jul i Stockholm blir bra. Johannas man ska operera båda knäna veckan före jul och det blev svårt med hundvakt. Dessutom tyckte jag inte att hon skulle fara från honom. Så nu skall vi fira hos exet i hans lilla lya på Södern och jag kommer också att bo där med honom. Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.