Marja

Den långa resan.

Hur gör man egentligen?

Hur hanterar man ett granatäpple? Hur får man ut de små kärnorna på bästa sätt? Jag har aldrig lärt mig det.
Jag läste att granatäpplet är extremt hälsosamt … det innehåller bl.a. C-vitamin och folsyra. Jag har blivit bjuden på sallad överströdd med granatäppelkärnor och det var gott, så jag tänkte ge det en chans. Gick in på Youtube och såg tre olika videofilmer på tre olika sätt att öppna granaten och ta ut kärnorna. Ett sätt var att dela den i två halvor och sedan knacka ur kärnorna med en träslev, ett annat sätt var att dela i klyftor och gräva ut kärnorna med fingrarna.
Jag misslyckades med det första sättet, kanske för att jag använde en plastsked, och gick då över till plan B, att gräva med en kniv och fingrar. Oops… jag tror att granaten exploderade och jag förorsakade ett blodbad.

granatapple2

Uppåt väggarna

granatapple

Under och in i köksskåpen

granatapple3

Allt blev rödprickigt… kranarna, mina limflaskor, mina penslar, hushållspappersrullen… Hur mycket jag än torkade fanns det kvar någonstans.

 Hur gör ni? 

När jag hade torkat av allt ställde jag mig och kladdade med stämpelfärger och stämplar. Jag massproducerade ett antal tags, som jag tänkte Johanna kunde skicka med de smycken hon sänder med posten. Jag har fått sådana ett par gånger jag köpt något på Tradera och jag uppskattar den extra gesten. Lite good-will så där.

Få se om Johanna ens gillar dem.

 

tags

På baksidan har jag lämnat lite tomt utrymme för ett namn ifall någon skulle vilja använda tagen på en julklapp.

tags2

 

I dag har jag varit på träff med Pysselhäxorna. Vi var inte så många, men vi satt några timmar och pysslade och pratade. Jag gjorde ett par julkort och ett par röda påsar i samma stuk som jag gjort tidigare.

Ha en trevlig söndagskväll <3

 

 

4 kommentarer

  1. Sandra från Finland

    Då jag någon gång har försökt hantera granatäpplen har det varit med varierande resultat. Bäst hittills har varit att dela äpplet i två halvor, och sedan peta ut kärnorna med fingrarna. Tricket är att göra det under vatten! Bara att tappa upp vatten i en stor skål och sen gröpa ur äpplet där. De tunga kärnorna lägger sig på bottnen, skräpet flyter på ytan och man undviker blodbadet. Sen är det bara att sila bort vattnet 🙂

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack Sandra för tipset! Det nämndes faktiskt på Youtube, fast jag tyckte det lät lite konstigt för jag tänkte att mycket av saften spolas bort när man silar kärnorna. Men om du gör så och tycker det är bra, så litar jag på det. 🙂 Åtminstone slipper jag att det skvätter så himla mycket. 🙂 Kram

  3. Birgitta vid Vindelälvens strand

    Jag har gett upp att ta ut kärnorna själv! Köper kärnor i paket från frysdisken:)

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Birgitta för tipset! Jag har inte vetat att det finns frysta kärnor… ska genast kolla i frysdisken. Det måste ju vara det enklaste. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.